Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Jouw data beveiligen?

Wanneer je een harddisk shredder nodig hebt weet jij als geen ander dat de data niet gezien mag worden door een ander. Hiermee bescherm jij namelijk jouw gegevens wat er eventueel nog op zal staan. Maar wanneer maak je hier gebruik van en de belangrijkste vraag waarom?

Wanneer je een harddisk hebt die niet meer gebruikt wordt kan je ervoor kiezen om hem geheel te wissen. Maar is dan ook alles verwijderd, of heb je wellicht iets over het hoofd gezien? Een harddisk compleet laten vernietigen is het beste wat je kunt doen. Hiermee ben jij verzekerd dat er geen data gezien zal worden door iemand anders. 

Een harddisk shredder op locatie

Je kunt ervoor kiezen om jouw harddisk op de bus te doen in de hoop dat het terecht komt bij de shredder. Maar voor garantie dat het ook daadwerkelijk wordt gesloopt zonder data gezien te hebben kan je ook een shredder op locatie laten komen. Hierbij kan je het met je eigen ogen bekijken hoe dat het wordt vernietigd. De motor van de vrachtwagen die op locatie komt zorgt voor de benodigde energie om de harde schijf te kunnen vernietigen. Overigens werkt ieder bedrijf natuurlijk anders om jouw schijf te vernietigen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met een bedrijf in jouw omgeving. Zij hanteren immers hun prijzen en werkwijze.