Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

Is een personal coach iets voor jou?

Als je jong bent, krijg je eigenlijk steun van alle kanten. Bijvoorbeeld van je ouders, grootouders of oudere broers of zussen. Op school zijn er docenten, decanen en huiswerkbegeleiders. Als je ouder wordt zijn er op school mentoren en tutoren. En voor veel mensen is een partner of beste vriend of vriendin ook een steun. Maar deze luxe geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zeker wanneer je ouder wordt. Dan kan een personal coach misschien zo’n rol vervullen om het beste uit jezelf te halen.

 

Coach versus psycholoog

Een personal coach is geen psycholoog die je met je mentale problemen helpt. Een personal coach is iemand die extra steun kan bieden in je ontwikkeling. Want zelfs als je al jarenlang in hetzelfde bedrijf werkzaam bent, kan het fijn zijn om steun te hebben bij je verdere ontwikkeling in je functie bijvoorbeeld. Of wanneer je ondernemer bent en dus afhankelijk van jezelf. Het doel van een personal coach is om het beste in jezelf naar boven te halen, zodat jij jezelf kunt blijven verbeteren. Juist wanneer je ontwikkeling lijkt te stagneren. 

 

Voor ondernemers

Of wanneer je er zelf geen grip meer op hebt. Ondernemers hebben het soms moeilijk om zichzelf op ieder vlak te blijven motiveren en ontwikkelen. Je doet waarschijnlijk als ondernemer iets dat je leuk vindt, maar er komen ook minder leuke aspecten bij kijken, die je snel geneigd bent liever over te slaan. Dingen die je niet kunt uitbesteden, omdat je niet die financiële mogelijkheid hebt op dat moment bijvoorbeeld. Een personal coach kan dan behulpzaam zijn. Die is natuurlijk ook niet gratis, maar een boekhouder zul je misschien met meer regelmaat moeten betalen. 

 

Hoe vind je zo iemand?

En met een boekhouder kun je niet sparren. Dat is een voordeel van een personal coach. Zo iemand zit er ook om je te motiveren en inspireren. Een personal coach werkt zelf vaak ook alleen, en begrijpt jou als ondernemer daarin erg goed. Je vindt personal coaches gewoon door ze eens op te zoeken. Of als je in een netwerk van ondernemers zit, vraag het eens aan je concullega’s. Zij hebben misschien wel ideeën. 

 

Meer weten? Kijk op Wensingcoaching.nl

 

https://wensingcoaching.nl/life-coach/