Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Hoe stimuleer je groei in je bedrijf?

Groeien met je bedrijf. Een vrij algemene doelstelling en door waarschijnlijk elke bedrijfseigenaar een gedeelde doelstelling. Helaas gebeurt dit niet van de ene op de andere dag. Groei is een continu proces dat hard werken, geduld en toewijding vereist. Er is geen speciale stap of geheime manier om andere bedrijven in de sector te overtreffen of onmiddellijk succes te boeken. Er zijn echter wel beproefde manieren om groei mijlpalen te bereiken die een bedrijf naar succes kunnen brengen. In deze blog vind je een twee tal van deze manieren. 

Flexibel zijn 

Een eigenschap die veel succesvolle start-ups gemeen hebben, is het vermogen om snel van richting te veranderen in reactie op veranderingen in de markt. Een flexibele benadering van ontwikkeling, zowel in je product als in je bedrijf, je zal helpen sneller te groeien. Door jezelf in een situatie te laten bevinden waarin je je snel kunt aanpassen en te veranderen, ben je in staat om verschillende benaderingen van het bedrijfsleven te testen en uit te vinden wat het beste werkt.  

Innovatie 

Innovatie gaat deels wel heel erg samen met flexibiliteit. Innovatie betekent eigenlijk iets verbeteren of vervangen, bijvoorbeeld een proces, een product of een dienst. Dit kun je als bedrijf op vele manieren doen. Investeren in een Research en Development (R&D) afdeling is daar bijvoorbeeld één van. Het is in ieder geval van belang om, als innovatie gewenst is, out of the box te denken.   

Het plannen van je volgende stap, in afwachting van alle mogelijke scenario’s, is de beste manier om met beide benen op de grond te blijven staan en je bedrijf veilig te stellen terwijl het zich ontwikkelt. Vooruitdenken is een breed begrip, maar je kunt het toepassen op vele situaties. Zo is het altijd goed om wat betreft innovatie te denken aan nieuwe ontwikkelingen in de markt en te denken aan mogelijke problemen die daarbij kunnen komen kijken voor consumenten. Wanneer je moeite hebt met innovatie, kun je altijd een innovatiebureau inhuren. Zij weten van alles over innovatie en hebben verschillende technieken om innovatie te stimuleren en te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld Design thinking, maar zijn er ook nog vele andere manieren.