Samen in Zaken
Image default
Gezondheid

Hoe ontstaat een angst en wat kun je eraan doen?

Angsten zijn angstaanjagend. Het kan ervoor zorgen dat je angstig wordt, angstig handelt en angstige gedachten hebt. Angsten kunnen er ook voor zorgen dat je niet meer op eigen benen staat. Er is dan geen ruimte om te doen wat jij wilt of juist wel te doen waar jij bang voor bent. Als dit soort angsten langdurig aanhoudt kan dit tot psychische problematiek leiden zoals depressies, paniekaanvalles enzovoorts. Wat moet je dan doen om angst te overwinnen? Ik geef hieronder enkele tips.

Wat kun je doen om een angst te overwinnen, 5 tips:

  • Ervaar angstgevoelens zoals ze zijn. Angst is een natuurlijk gevoel, het hoort erbij en je kunt jezelf ook leren omgaan met angstgevoelens. Door angst te accepteren wordt hij alleen maar minder.
  • Door angst te ervaren, bewustelijk te worden van angst en deze gedachten erover los te laten kun je angst eigenlijk al overwinnen.
  • Angst komt vaak voort uit wat je ouders over angst zeiden, deden of vonden van angstige situaties. Je hebt angst als rechtstreeks gevolg om wat er in de buurt gebeurde met angsten en jouw ouders. Dit is angst over angst.
  • Probeer een angstige situatie aan te gaan en laat je zien dat jij het kunt, ondanks de angst die daarbij hoort of voelt.
  • Vraag om hulp bij iemand met wie je kunt praten over angst. Maak een afspraak met Nucleus Nu. Die zullen de angst overwinnen doormiddel van een Nucleus Methode.
  • Angst is angst en als je dit maar lang genoeg blijft denken dan gebeurt er niets. Door angst te accepteren kun je jezelf weer toestaan om eens iets anders te doen, ook al voel je angst voor deze gedachte.

Helpen geen van deze tips en wil je toch je angst of angsten overwinnen? Ga dan langs een expert die je kan helpen bij het overwinnen!