Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Hoe maak je je kantoor helemaal compleet?

Is het de eerste keer dat je je kantoor inricht of heb jij spontaan zin om je hele interieur om te gooien? Dan zijn wij graag een bron voor inspiratie! Het kan lastig zijn om een kantoor in te richten, want er zijn vele opties mogelijk en er zijn veel bedrijven, zoals www.havic-kantoormeubelen.nl/, die een enorm aanbod hebben. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat het interieur uiteindelijk bij jou moet passen, want de ruimte moet een plek zijn die je extra motiveert en inspireert om aan de slag te gaan. Om je op weg te helpen delen wij een aantal tips, waarmee jij zeker je kantoor compleet kunt maken!

Kies voor goed licht 

Licht kan een grote invloed hebben op de productiviteit, onvoldoende daglicht kan er zelfs voor zorgen dat je je minder goed kunt concentreren en sneller vermoeid raakt. Dit wil je natuurlijk voorkomen op werk. Het beste licht dat je binnen je ruimte kunt krijgen is daglicht, maar dit komt vaak niet voldoende binnen in kantoorruimtes. Gelukkig zijn er veel fijne alternatieven, zoals daglichtlampen. Wij adviseren je om altijd te kiezen voor warme verlichting, want hiermee creëer je een knusse sfeer op kantoor. Kies dan ook absoluut niet voor de standaard TL-verlichting die in de meeste kantoren wordt gebruikt. 

Voeg persoonlijke details toe 

Om het interieur van je kantoor persoonlijk en uniek te houden is het van belang om je kantoor te decoreren met authentieke accessoires. Door dit te doen zul je je veel sneller thuis voelen op kantoor en dat is natuurlijk ontzettend belangrijk! Je kunt bijvoorbeeld planten in je kantoor plaatsen met vazen die volledig passen bij jouw smaak. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de muren op te vullen met wanddecoratie!

Schaf functionele en mooie meubels aan  

Een kantoor is natuurlijk niet compleet zonder meubels. Bij het kiezen van kantoormeubelen is de functionaliteit uiteraard het eerste waar je op let, want het is essentieel dat jij zelf en de medewerkers comfortabel kunnen werken achter hun bureau. Daarom is het verstandig om ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen, deze zijn namelijk te verstellen. Als je tevreden bent met de functionaliteit is het belangrijk om te kijken naar wat jij mooi vindt, want meubelen hebben een grote impact op je gehele interieur. Kies bijvoorbeeld voor een design bureaustoel dat je op maat kunt laten maken of een bureau met een uniek design. 

Creëer een stijl 

Uiteindelijk wil je dat alles mooi op elkaar aansluit. Daarom is het handig om na te denken over de stijl die je wilt hebben. Er zijn vele stijlen waaruit je kunt kiezen, zoals een industriële kantoorinrichting, wanneer je graag een stoere en robuuste uitstraling wilt creëren. Hou jij meer van een strakke en tijdloze inrichting? Dan is een modern design ideaal voor jou! Deze stijl gaat meestal gepaard met neutrale kleuren, zoals wit, beige of zwart. Als je niet precies weet welke stijl je wilt, kun je ook zeker verschillende stijlen met elkaar combineren!