Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Hoe behoud je goede medewerkers?

Het lijkt soms wel alsof je met de rotte appels blijft zitten. Het is moeilijk om aan goede medewerkers te komen. Als je al het geluk hebt dat je goede medewerkers hebt, is de kans groot dat je er te weinig van hebt. Goede medewerkers zijn schaars. Ervaar jij dit ook of wil je gewoon graag goede medewerkers erbij? Lees dan hier wat je kunt doen. 

De juiste selectie uitzendbureau Maastricht 

Het is heel verleidelijk om iemand vanuit je netwerk aan te trekken en soms levert dat hele mooie resultaten op, beaamt ook uitzendbureau Maastricht. Dan krijg je bijvoorbeeld een hele loyale medewerker die met hart en ziel voor je bedrijf werkt. Het kan ook averechts werken en zorgen voor ongemakkelijke situaties. Dit is het geval als het niet de juiste persoon op de juiste plek blijkt te zijn, geeft uitzendbureau Maastricht aan. Bovendien is de vijver waaruit je vist, je netwerk, niet altijd groot genoeg. Vooral als je specialisten zoekt is dat lastig, aldus uitzendbureau Maastricht. In dat geval is het slim om een externe partij aan te trekken. 

De ideale baan 

Jij wil de ideale medewerker, een medewerker wil zover mogelijk de ideale baan. Wil je medewerkers behouden? Zorg dan ook dat je aansluit bij de medewerkers. Geef de medewerkers de ruimte en stuur eropaan dat ze de baan ook zelf mogen herinrichten. Op voorwaarde dat dit niet ten koste gaat van het bedrijfsresultaat, collega’s en klanten. Als iemand zijn baan wil herinrichten, luister dan dus eerst en kijk naar waarom iemand iets wil. Bekijk hoe de wensen en behoefte van een medewerker vervult kunnen worden en denk niet te snel nee. Voorwaarde is wel dat de basis van de baan overeind blijft staan. Is dat niet zo dan is een functieverandering misschien wel beter. 

Waardering 

Voor veel medewerkers is waardering van belang. Zowel financieel als emotioneel. Hoewel het per medewerker verschilt in hoeverre dit van belang is, is financieel wel de basis dat iemand met het salaris voldoende moet kunnen rondkomen. 

https://www.atwerkvandaag.nl/