Samen in Zaken
Image default
Beauty en verzorging

Herkenbare nagelproblemen: oorzaken en oplossingen

In deze blog nemen we een diepgaande duik in de wereld van herkenbare nagelproblemen, onthullen we de onderliggende oorzaken en bieden we praktische oplossingen om je nagels gezond te houden.

Broze nagels

Broze nagels zijn nagels die zwak en makkelijk splijten. Ze kunnen er dof uitzien en hebben vaak een ruwe textuur. Broze nagels kunnen zowel de vingernagels als de teennagels aantasten.

Oorzaak: Broze nagels kunnen worden veroorzaakt door veel factoren. Veel blootstelling aan water en het gebruik van agressieve nagellakremovers kunnen oorzaken zijn. Een tekort aan voedingsstoffen zoals biotine en ijzer kan ook een mogelijke oorzaak zijn.

Oplossing: Vermijd langdurige blootstelling aan water. Probeer handschoenen te gebruiken bij huishoudelijke taken. Zorg ook dat je je nagels hydrateert, dit kun je doen nagelriemolie. Heb je een tekort aan voedingsstoffen? Dan is een gebalanceerd dieet met voldoende voedingsstoffen de oplossing.

Ingegroeide teennagel

Ingroeiende teennagels ontstaan wanneer de randen van de nagels in de huid van de aangrenzende teen groeien. Dit kan leiden tot pijn, ontsteking en infectie.

Oorzaak: Ingroeiende teennagels ontstaan wanneer de randen van de nagels in de huid van de aangrenzende teen groeien. Dit is meestal het gevolg van verkeerd knippen van je nagels of te strakke schoenen dragen.

Oplossing: Knip je teennagels recht en vermijd afgeronde hoeken. Draag comfortabele schoenen die voldoende ruimte bieden voor je tenen. Raadpleeg een podoloog als je last hebt van ingroeiende nagels.

Gele verkleuring

Gele nagelverkleuring verwijst naar een verandering in de kleur van de nagels naar geel.

Oorzaak: Gele nagelverkleuring kan worden veroorzaakt door langdurig gebruik van donkere blush gel nagellak zonder basislaag, roken, schimmelinfecties of veroudering van de nagels.

Oplossing: Gebruik altijd een basislaag voordat je donkere nagellak aanbrengt. Overweeg om te stoppen met roken om de gele verkleuring te verminderen. Raadpleeg een arts als je vermoedt dat een schimmelinfectie hebt.

Witte vlekken

Oorzaak: Witte vlekken op de nagels kunnen ontstaan door kleine verwondingen aan de nagelmatrix. Tekorten aan mineralen zoals zink en calcium zijn ook mogelijke oorzaken. Een andere oorzaak kan een schimmelinfectie zijn.

Oplossing: Bescherm je nagels door te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet en raadpleeg een arts als de witte vlekken aanhouden en er sprake is van een schimmelinfectie.

Verdikte nagels

Verdikte nagels zijn nagels die dikker zijn dan normaal.

Oorzaak: Verdikte nagels kunnen worden veroorzaakt door schimmelinfecties, psoriasis, bepaalde medicijnen of veroudering.

Oplossing: Raadpleeg een arts voor een juiste diagnose en behandeling als je last hebt van verdikte nagels.

Nagelproblemen zijn vaak herkenbaar en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te identificeren en de juiste stappen te nemen voor behandeling. Het handhaven van een goede effectieve nagelverzorging.

https://www.magicnails.nl/magnetic/blush-biab/