Samen in Zaken
Image default
Gezondheid

Heb ik een life coach nodig?

De afgelopen jaren heb ik het soms moeilijk gehad met mijzelf. Veel in mijn persoonlijke leven zat niet helemaal lekker op de rails. Na wat hulp te hebben gekregen via een huisarts was ik mentaal weer gezond, maar merkte ik dat ik nog wel actiegerichte punten kon verbeteren en begeleiding nodig had.

Dus vroeg ik mijzelf af of misschien een life coach iets voor mij is.

Wat is een life coach?

Life coaching is bedoeld om mensen te helpen obstakels te vinden die hun voortgang belemmeren, hen te helpen motivatie te vinden en weerstand te vinden tegen verandering. Life coaching is een breed begrip. Je kunt ook bedrijf coaches, executive coaches, leiderschap coaches en gezondheidscoaches vinden, maar life coaches zijn meestal het meest behulpzaam bij het overwegen van jouw algehele toekomst.

Waarom een life coach?

ZE helpen jou een doel op te stellen en daar smane naar toe te werken, kwam ik achter na wat zoeken op het web. Na het mentaal zware proces bij een psycholoog had ik behoefte aan een iets actie gerichts, iemand waarmee ik echt aan mijn doelen kan werken in plaats van altijd terug in de tijd te kijken (wat natuurlijk soms ook nodig is).

Welke life coach?

Je ziet tegenwoordig door de bomen het bos niet meer, overal komen coaches tevoorschijn. Het is belangrijk om een goede coach te kiezen, zeker bij life coaching. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand met certificaten en jaren ervaring. Veel coaches noemen zichzelf coach zonder daar ook maar enige opleiding of iets dergelijks voor te hebben gedaan. Ze denken het vervolgens uit ervaring volledig te kunnen doen.

Dat werkt (bijna) nooit.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik via coach finder bij Wassili Zafiris uitgekomen. Hij is een life coach met ervaring, opleidingen en een gigantisch brede kennis binnen het vakgebied.