Samen in Zaken
Zakelijke dienstverlening

Hardware opkopen voor oude bedrijfshardware

Wilt u geld verdienen met uw oude, afgeschreven hardware? Dat kan wanneer u de hardware laat opkopen door een bedrijf die graag uw oude ict apparaten opkoopt. De hardware die u niet meer gebruikt is veelal toch nog een leuk restbedrag waard. Lees in dit artikel wat hardware opkopen voor uw bedrijf zou kunnen betekenen.

Wat voor apparaten worden er zoal opgekocht?

Laptops en desktops zijn de meest opgekochte apparaten. Ook Apple devices vinden gretig aftrek. De waarde van oude Apple apparatuur is ten opzichte van andere merken doorgaans nog altijd relatief hoog. Naast laptops en dekstops, kunt u ook andere hardware laten opkopen. Zoals een gebruikte printer of oude tablets die u in uw bezit heeft. Ook monitoren en randapparatuur worden opgekocht. 

Naast de gebruikelijke hardware apparaten, worden er ook telefooncentrales, servers, netwerkapparatuur en kassasystemen opgekocht. Zoals u ziet kunt u vele oude hardware apparatuur die u bezit nog verkopen. 

Dataverwijdering, voorkom een datalek

Wanneer u uw oude hardware laat opkopen, is het van groot belang dat er goed wordt omgesprongen met het verwijderen van bedrijfsgevoelige data. Let er op dat het opkopende bedrijf hier goed mee om gaat. U herkent een bedrijf dat hier zorgvuldig aandacht aan besteed aan het leveren van een certificaat voor veilige dataverwijdering, evenals een certificering op het gebied van dataverwijdering. 

Hoe gaat het hardware opkopen in zijn werk?

U neemt contact op met het desbetreffende bedrijf die uw hardware wil opkopen. Daarbij geeft u aan hoeveel apparaten, van welk typenummers, u in uw bezit heeft. Het is hierbij van groot belang dat u precies weet wat u in huis heeft. Op de meeste IT hardware vindt u een typenummer van het model dat u heeft aangekocht. Hiermee kan het opkopende bedrijf, de exacte waarde bepalen van uw hardware. Op basis van dit telefonische contact wordt een offerte op maat gemaakt. Hierbij ontvangt u een overzicht van hoeveel geld uw hardware nog waard is. Op basis van de ontvangen offerte maakt u uw besluit wat u met de hardware gaat doen. Verkopen of wellicht wel doneren aan een goed doel. In dat laatste geval kunt u op een zeer makkelijke manier maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer u akkoord gaat met de ontvangen offerte, zal u uw geld ontvangen wanneer er een inspectie heeft plaatsgevonden op de afgeleverde apparatuur. Het transport wordt doorgaans door de meeste opkopende partijen geregeld. Hiervoor hoeft u zich geen zorgen te maken. De hardware wordt veelal bij u opgehaald. 

Wanneer u na het lezen van dit artikel interesse heeft in het afvoeren van uw hardware, kunt u hier de hardware laten opkopen en afvoeren.