Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

Gelaagd glas

Er zijn veel verschillende glassoorten in de wereld. Glas kan worden gezien als één van de belangrijkste uitvindingen van de mensheid. Het klinkt zo gemakkelijk, maar ooit was er iemand die er op kwam en tegenwoordig hebben we er ongelofelijk veel plezier van. We drinken uit glazen, we kunnen erdoor genieten van mooi uitzicht in onze woning en zo zijn er nog veel meer voordelen waar je dan aan kunt denken. Het punt met glas is dat het natuurlijk ook gevaarlijk kan zijn. Je moet je er bijvoorbeeld niet in snijden, want dan kun je tegen problemen aan lopen en daar heb je geen zin. Enfin, er zijn veel soorten glas en misschien wil jij nieuw glas laten zetten.

Voor welk glas ga je dan? Je kunt er dan voor kiezen om voor gelaagd glas te gaan. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van gelaagd glas

 

Minder gehorigheid

Een belangrijk punt van gelaagd glas is dus de extra laag. Dat zorgt ervoor dat je minder gehorigheid in je woning hebt. In veel verschillende soorten situaties kun je last hebben van gehorigheid. Natuurlijk zorgt glas er niet voor dat er in je woning minder gehorigheid is, maar wel van geluid van buiten. Misschien woon jij bijvoorbeeld in een drukke straat? In een straat waar veel kinderen spelen. Als je dan iemand bent die regelmatig thuis werkt, dan is het natuurlijk hartstikke vervelend want dan kun jij je niet concentreren. In die gevallen kan het gelaagde glas dus voor minder gehorigheid zorgen en dat is natuurlijk een belangrijk punt. 

 

Isolatie

Een ander voordeel van de isolatie is dat je ook geld gaat besparen maandelijks. Hoe zit dat nu, vraag jij je dan wellicht af. Want je moet natuurlijk geld betalen voor het glas. Dat is zeker zo, maar je bent wel veel minder geld kwijt aan stookkosten als het goed geïsoleerd glas betreft. Bij gelaagd glas is dat dus het geval.