Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Flexwerkplekken: de voor- en nadelen op één rijtje

Zit jij ook in de dagelijkse sleur van de kantoortuin en dezelfde collega die al jaren naast je zit? Doorbreek de sleur dan eens met het af en toe werken vanaf een flexwerkplek. Dit biedt vele voordelen en kan ervoor zorgen dat je gemotiveerder en geïnspireerder raakt om je werk te doen en je tegelijkertijd ook nog eens nieuwe contacten kunt opdoen. Hieronder de voor- en nadelen van flexwerkplekken op een rijtje. Werk je in omgeving Utrecht? Zoek dan bijvoorbeeld eens naar een flexwerkplek in Utrecht

Voordelen van flexwerkplekken

De voordelen om af en toe je werk te verrichten vanaf een flexwerkplek zijn onder andere; het kunnen ontmoeten van mede-flexwerkers die wellicht open staan om hun netwerk te vergroten, een praatje te maken of samen met jou te brainstormen en hun expertise te delen. Ook op kantoor kunnen flexwerkplekken ervoor zorgen dat je telkens op een andere plek zit en dus ook met andere collega’s communiceert. Dit kan tot mooie resultaten leiden als je de kennis onderling kunt uitwisselen om naar bepaalde doelen op werkgebied te streven. Tot slot kan een flexwerkplek dus ook een locatie in de buurt buiten kantoor zijn, zoals een leegstaand kantoorpand of een lunch café om de hoek. Door je werk vanuit een andere omgeving te verrichten zal je zien dat je je energieker en gemotiveerder voelt, omdat je even helemaal weg bent uit de dagelijkse sleur en vaste kantoorlocatie.

Nadelen van flexwerkplekken

Het werken vanaf een flexwerkplek heeft ook nadelen. Zit je graag naast een bepaalde collega? Dan wordt dat met flexwerkplekken langzamer. Iedereen kan nu namelijk zelf beslissen vanaf welke werkplek hij/zij vandaag gaat werken. Dit kan dus ook de werkplek zijn naast jouw favoriete collega. Tevens is het ook moeilijker om de hygiëne op orde te houden als er elke dag nieuwe personen op dezelfde plek zit. Zeker tijdens het griepseizoen of de coronaperiode moet er dan meer aandacht besteed worden aan het schoonhouden van de flexwerkplekken. Tot slot is het lastig om je favoriete spullen en opbergbakjes op je bureau te zetten als er geen vaste plekken meer op kantoor zijn. En om nu elke dag met je favoriete spullen heen- en weer te sjouwen… Ook het flexwerken vanaf een andere locatie kan nadelen met zich meebrengen zoals irritatie van een, voor jou onbekende flexwerker, die te hard typt of erg luidruchtig communiceert.