Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

Elementenbegroting en bouwcalculator: de moeite waard?

Voor uw bouwproject is het mogelijk om een elementenbegroting in combinatie met een bouwcalculator uit te laten voeren. Misschien twijfelt u nog of dit voor uw project de moeite waard is. Immers moet u hiervoor een calculatiebureau inschakelen, en u weet niet of u wel op deze kosten zit te wachten. Echter is het bij vele bouwprojecten zo dat zij onnodig verliezen maken door een gebrek aan info en onjuiste beslissingen. Zonde, want door veel info in te winnen kunt u beter geïnformeerde beslissingen maken. Zo voorkomt u tegenslagen en onnodige verliezen. Het proces kan gestroomlijnd worden door info in te winnen, zodat u een betere planning kunt maken en kosten lager kunt houden. Een elementenbegroting en een bouwcalculator kunnen hier een essentiële rol in vertolken. Maar wat houden deze twee calculaties precies in?

Calculaties zoals een elementenbegroting en een bouwcalculator

Vele bouwbedrijven werken inmiddels volgens het Lean-principe. Dit principe is geïntroduceerd door calculatiebureaus zoals Kiewiet Bouwadvies. Het doel hiervan is om verliezen te voorkomen door efficiënter bouwprojecten in te plannen en slimmer materialen in te kopen. Dit kan gedaan worden door een goede bouwcalculator uit te voeren. Zo weet u wat nodig is, welke materialen nodig zijn en hoeveel en wat de optimale planning is. Vele van deze berekeningen worden gebaseerd op de definitieve ontwerpen. Wat u ook kunt leren van een definitief ontwerp is hoeveel het project u ongeveer zal kosten. Deze verwachte kosten worden in kaart gebracht middels een elementenbegroting. Door dit goed in te plannen, kunt u ook verliezen minimaliseren.

Schakel de hulp in van een professional

Natuurlijk kunt u een elementenbegroting en een bouwcalculatie zelf maken, maar voor de beste berekeningen schakelt u een calculatiebureau in. Kiewiet Bouwadvies excelleert op dit front. Dit komt onder meer door hun jarenlange ervaring, maar ook door de vele professionals en vakmensen die voor dit bureau werken. Zo helpen zij ieder project.