Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Een huis kopen in Den Haag tijdens de corona crisis

Het kopen van een huis in Den Haag is gelukkig niet negatief beïnvloed door de corona crisis. De prijzen zijn namelijk gezakt. Er is namelijk veel onderzekerheid bij kopers. Wat is het nadeel hiervan? Sommige eigenaars zullen hun woning niet meer verkopen.

Makelaars in Den Haag hebben het maar moeilijk gehad afgelopen tijd. Er was bijna geen aanbod en alle huizen die er wel waren werden snel verkocht. Elke makelaar in Den Haag had een grote uitdaging en er was veel onzekerheid erover. 

Digital times

Door de huidige corona maatregelen kunnen makelaars in Den Haag en bijna overal in de wereld vrijwel geen contact hebben met kopers. Er wordt dan ook geen papier meer gebruikt. De koopaktes worden bijvoorbeeld digitaal ondertekend. Een huis bezichtigen kan wel nog steeds. De deur wordt open gelaten en er wordt afstand gehouden van elkaar. Ook worden mensen steeds creatiever. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de Facebook Live. Dat vinden mensen super leuk!

Vrees voor corona

Open huizen staan vaak leeg, omdat heel weinig mensen durven op te dagen. Ze zijn bang voor het coronavirus. Er wordt ook niet vaak veel hoger dan de vraagprijs geboden. Het valt wel op dat er steeds meer vraag is naar starterswoningen. Bent u zelf Makelaar Den Haag? Dan snappen wij dat u het wat moeilijker heeft dan voorheen. Probeer creatieve oplossingen te verzinnen. U kunt ook altijd advies vragen bij de klanten en kopers zelf. 

Een woning kopen in Corona tijd heeft dus zowel voor en nadelen. Het hangt dan ook behoorlijk af van de situatie waar je in zit. Het is dus altijd verstandig om goed naar je eigen situatie te kijken. Verder is het dan ook verstandig om je te laten adviseren door een ervaren makelaar. Zij weten precies wat je het beste kunt doen.