Samen in Zaken
Image default
Banen en opleidingen

Een functie als calculator in de elektrotechniek

Een functie als calculator in de elektrotechniek

Binnen de elektrotechniek zijn er tal van verschillende functies beschikbaar. Een functie die onmisbaar is voor bedrijven in de elektrotechniek is de functie van een calculator. Bij Kuijpers is er online momenteel een vacature calculator beschikbaar. In dit artikel zal beknopt worden uitgelegd wat jouw taken en vereiste kwaliteiten zullen zijn wanneer je start als calculator.

Jouw taken

Wanneer je aan de slag gaat als elektrotechniek calculator zorg jij er voor dat de kostprijs van elektrotechnische installaties nauwkeurig berekend worden aan de hand van bestekken en technische omschrijvingen. Je staat hierbij in nauw contact met onderaannemers en leveranciers. Het is jouw taak om aangevraagde offertes te vergelijken en te zorgen voor een zo laag mogelijke kostprijs, zonder verlies van de benodigde kwaliteit. Je houdt tijdens het calculeren rekening met de calculatienormen. Je bent in staat om zelfstandig prijzen te bepalen op basis van je ervaring binnen de elektrotechniek. Jouw calculaties zijn nodig voor de aanlegging van allerlei soorten netwerken, zoals lichtschakelaars, meterkasten of bewegingssensoren. De grote van de projecten en dus ook de budgetten verschillen per opdrachtgever. 

 

Jouw kwaliteiten

Het is belangrijk dat je in staat bent om nauwkeurig en met oog voor detail te werk kan gaan. De informatie op basis waarvan je de kostprijs moet berekenen is vaak erg gedetailleerde informatie, dit vergt nauwkeurigheid om zo geen belangrijke details te missen. Een kritische blik van jou als calculator elektrotechniek mag hierbij niet ontbreken. Daarnaast is het in een functie als calculator ontzettend belangrijk dat je beschikt over analytische kwaliteiten, om er zo voor te zorgen dat je tot een realistische calculatie en uiteindelijk offerte kan komen.

 

Jouw achtergrond

Je hebt minimaal een afgeronde technische opleiding op MBO 4-niveau in de richting van elektrotechniek. Daarbij heb je al de nodige ervaring in een vergelijkbare rol opgedaan. Hierdoor heb je al de nodige kennis over zaken als schakelaars, kabels en groepen. Tot slot is het van belang dat je affiniteit hebt met cijfers en dat je beschikt over technisch inzicht.

 

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-elektrotechniek/calculator-elektrotechniek