Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

Dit zijn de eerste stappen die je moet ondernemen bij een scheiding

Wanneer jullie er niet meer onderuit komen en het duidelijk is dat een scheiding de enige manier is om vrede te kunnen bewaren, dan is er best wel een hoop dat geregeld kan worden en dan kan een beetje hulp daar vaak wel bij gebruikt worden. Klik hier

Veel emoties die omhoog komen

Als het grote woord eruit is en jullie zeker weten dat jullie willen scheiden, dan zijn er veel zaken die ineens op jullie bord komen en voor veel stellen is het toch nog wel een uitdaging om hier goed uit te komen. Er spelen vaak toch wel een hele hoop emoties mee in deze situatie waardoor het soms toch ook wel wat lastiger wordt. Dan zou je de hulp in kunnen schakelen van een mediator scheiding die met jullie mee kan kijken naar de punten die opgelost of verdeeld moeten worden. Zijn er bijvoorbeeld kinderen in het spel? Dan is het belangrijk dat hier goed over gepraat wordt en dat er een omgangsregeling wordt besproken, maar ook eventuele alimentatie. 

Waar kan een mediator scheiding bij helpen?

 Een mediator is niet partijdig en zit in dit geval tussen jullie beide in, zodat er een eerlijke oplossing bedacht kan worden waar alle partijen vrede mee kunnen hebben en waardoor er geen onnodige conflicten ontstaan waardoor de partners na de scheiding niet meer door een deur zouden kunnen. Dit is vaak erg belangrijk voor de partners zelf, maar vooral voor de kinderen en soms is dit niet mogelijk zonder een mediator. Bedenk daarom samen wat jullie een fijne manier van scheiden zouden vinden en hoe jullie dit aan zouden willen pakken in alle redelijkheid. Praten over geld kan op dit soort momenten best wel lastig zijn en daar is wat hulp vaak wel bij nodig. 

Waar liggen de pijnpunten?

Bedenk daarom goed of jullie hulp in willen schakelen en bekijk goed waar jullie wel uitkomen en waar toch wat pijnpunten liggen, zodat deze goed uitgesproken kunnen worden. Er is een hele hoop dat geregeld moet worden en dat kun je beter samen doen in een goede harmonie dan dat er een hoop onnodige problemen ontstaan waarvan kinderen toch vaak de dupe worden en dat is het vervelendste dat deze situatie met zich mee zou kunnen brengen. 

In alle rust scheiden

Begin daarom niet gelijk met het gooien van modder, maar ga in alle redelijkheid kijken wat jullie oplossingen op dat moment zouden zijn wat betreft huisvesting en eventueel financiële compensaties. Merk je dat dit lastig is? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een mediator.