Camper verkopen: hoe haal je er het beste uit?

Voor veel mensen is een camper de ultieme vrijheid. Maar door verschillende redenen kan het zijn dat je noodgedwongen uw camper moet verkopen. In dit artikel gaan we in op hoe u het beste uit de verkoop van uw camper haalt.

Tips voor het verkopen van je camper

Hieronder een aantal tips die handig kunnen zijn bij het camper verkopen:

  • Zorg voor een goede waardepaling van uw camper. Mocht u zelf niet zo goed in kunnen schatten wat een realistische prijs voor uw camper is, dan zijn er bedrijven die dit voor u kunnen regelen. Bedenk wel dat de kosten die zij voor de waardepaling rekenen, af gaan van de winst. Let bij de bepaling van de prijs op de volgende dingen: het bouwjaar en de staat van de camper, wat eventueel de aanvullende opties zijn van uw camper en het aantal kilometers het ding op de teller heeft staan.
  • Een camper verkopen is een flinke klus. Mocht u dat niet zo zien zitten, dan zijn er diverse verkoopbemiddelaars die u al het werk uit handen nemen. Dat gaat wel van de winst af die u krijgt bij de verkoop.
  • Laat een gratis kentekencheck doen bij de RDW. Met een kentekencheck achterhaald u zaken als: RDW keuringen die gedaan zijn, APK keuringen met de resultaten, kilometerstand, eventuele schademeldingen, voertuig overschrijvingen, eventuele politie informatie. Kortom: eigenlijk alle informatie die u wel wilt weten over uw camper. Dankzij de kentekencheck kunt u de kopers alles vertellen over uw camper.
  • Zorg voor een duidelijke advertentie. Leuk weetje: hoe uitgebreider de advertentie is, hoe betrouwbaarder u overkomt als verkoper. Zet in uw advertentie zaken als: prijs, merk, bouwjaar, afmetingen en indeling, aantal slaapplaatsen, eventuele extra’s, hoe vaak de camper gebruikt is en de staat ervan, of er gerookt is of dat er huisdieren in vervoerd zijn, hoeveel de aslast bedraagt, hoe goed de banden nog zijn en informatie over de stalling.
  • Zorg voor duidelijke foto’s bij uw advertentie. Zorg voor het foto’s maken dat de camper netjes en schoon is.
  • Promoot uw camper via Internet. De meeste potentiële kopers zullen daar beginnen met hun zoektocht.
  • Vergeet na de verkoop ook het papierwerk niet. Zorg dat de tenaamstelling goed geregeld wordt, om eventuele boetes te vermijden. Zorg dat u een vrijwaringsbewijs heeft: zo kunt u bewijzen dat uw niet meer de eigenaar bent.

Camper inruilen

Wilt u uw camper inruilen in plaats van de camper verkopen? Op Internet zijn er sites te vinden waar u gemakkelijk kunt ruilen. Ook zijn er diverse kampeer bedrijven waar u terecht kunt.

Veel succes met de verkoop!