Samen in Zaken
Auto

Brommerverzekering vergelijken? Gebruik dit handige stappenplan

Als u een nieuwe verzekering nodig heeft voor uw brommer, dan is een brommerverzekering vergelijken een ideale manier om deze te vinden. Een goede vergelijking is compleet, grondig en onpartijdig en dat betekent dat u een goede voorbereiding nodig heeft. U maakt een vergelijking bij een kwalitatieve site en op de verschillende keuzes die u maakt. U doet er goed aan om deze keuzes eerst op te schrijven en ze bij het brommerverzekering vergelijken te gebruiken in de filters. Dit handige stappenplan helpt u om niets te vergeten en de brommerverzekering te vergelijken en te vinden die bij u past.

 

Stap 1: een brommerverzekering vergelijken begint bij de dekking

De eerste beslissing die u maakt als u uw brommerverzekering vergelijken gaat is om te bepalen welke dekking u wilt gebruiken. En dan spelen factoren zoals de leeftijd van de brommer en de dagwaarde een grote rol. Hoe nieuwer en waardevoller de brommer, hoe beter de dekking die u kiest. Daarnaast neemt u natuurlijk ook de dekking waarbij u zich zelf het beste voelt. Het is de bedoeling dat u zelfverzekerd op pad gaat en zich geen zorgen hoeft te maken over schade en de kosten die daarbij komen kijken. U kunt uw brommerverzekering vergelijken door een keuze te maken uit de volgende drie opties:

 

1.      Een beperkt casco verzekering

De meest gangbare brommerverzekering om te vergelijken is de beperkt casco verzekering. Dit is de gulden middenweg bij de opties die u heeft. Tweedehands brommers met een gemiddelde dagwaarde zijn hier prima mee gedekt. De beperkt casco verzekering dekt schade aan andere voertuigen door een aanrijding die u heeft veroorzaakt. Daarnaast dekt het ook schade bij situaties die u zelf niet in de hand heeft gehad, zoals diefstal, joyriding, schade door slechte weersomstandigheden, brand, wateroverlast en schade van een aanrijding met een loslopend dier. Wilt u deze brommerverzekering vergelijken dan combineert u gemoedsrust met een betaalbare prijs.

 

2.      Een WA brommerverzekering vergelijken

In Nederland mag u niet met uw brommer de weg op als u niet minstens een WA verzekering heeft. Dit is de minst uitgebreide en dus ook de goedkoopste brommerverzekering om te vergelijken. Met een WA verzekering bent u alleen gedekt voor schade bij anderen die u heeft aangericht. Deze optie is dan ook het beste geschikt voor brommers met een lage dagwaarde en een hoge leeftijd. Als u zich met alleen een WA verzekering goed voelt, dan kunt u zo wel veel geld besparen. Schade aan uw brommer, hoe dan ook, wordt niet door uw eigen verzekering vergoed.

 

3.      Een allrisk verzekering

Heeft u een nieuwe brommer waarvoor u een brommerverzekering vergelijken wilt? Dan kiezen de meeste mensen voor een allrisk verzekering. Met deze optie bent u voor alle hierboven beschreven situaties gedekt en ook voor schade aan uw eigen brommer als gevolg van een situatie waarvoor u verantwoordelijk bent geweest. Voor gemoedsrust is dit de beste optie, maar het is tegelijkertijd ook de duurste optie die u heeft. Er zijn gevallen, zoals wanneer uw brommer een hoge dagwaarde heeft, waarbij deze dekking een uitkomst biedt.

 

Stap 2: een aanvullende verzekering afsluiten of niet?

De bovenstaande drie opties vormen de basis voor uw brommerverzekering en als u uw brommerverzekering gaat vergelijken dan zijn is dat ook de belangrijkste filter. U kunt uw basisverzekering vervolgens uitbreiden door hier een aanvullende verzekering bij uit te kiezen. U heeft dan twee opties. Allereerst is er een verzekering die de kosten voor rechtshulp dekt die u mogelijk maakt als u een aanrijding heeft gehad. Deze kosten kunnen hoog oplopen, maar het is niet altijd nodig om rechtshulp te gebruiken. Een andere aanvullende verzekering dekt de kosten voor medische hulp, aanpassingen in huis bij invaliditeit en gemist salaris voor de bestuurder en de passagier. Dit is als u bij een ernstig ongeval betrokken bent geraakt. De ongevallen voor opzittenden verzekering is dan ook een optie waar u goed over na moet denken als u uw brommerverzekering vergelijken gaat.

 

Stap 3: denk na over uw eigen risico

U zal merken dat verschillende verzekeraars verschillende regelingen hanteren voor het eigen risico bedrag. Soms is dit een vast bedrag, bijvoorbeeld €125. In bepaalde gevallen gaat dit omhoog, bijvoorbeeld als u uw brommer deelt met iemand jonger dan 25 jaar of als uw brommer gestolen is en deze had geen goedgekeurd slot. Weer andere verzekeraars gebruiken een percentage, zoals 10 procent van het claimbedrag, als eigen risico. Gaat u uw brommerverzekering vergelijken, dan bekijkt u dus ook altijd de kleine letters. Zorg ervoor dat u een verzekering met een eigen risico uitkiest wat u kunt betalen en waar u zich goed bij voelt.

 

Stap 4: een vergelijkingssite uitzoeken

Met deze informatie in uw broekzak kunt u uw brommerverzekering gaan vergelijken. Dit doet u bij een vergelijkingssite die onafhankelijk is, zodat u alleen objectieve resultaten ziet. Een site met een keurmerk is dan een goede keuze. U kunt uw brommerverzekering alleen goed vergelijken als er ook duidelijke filters worden aangeboden. U haalt dan alleen de resultaten naar voren die voor u relevant zijn. Als laatste zoekt u een site of meerdere sites waarbij u de opties van alle verzekeraars te zien krijgt. Alleen bij een zo breed mogelijke dekking kunt u uw brommerverzekering vergelijken op een complete manier.

 

Stap 5: de knoop doorhakken

Nu is het tijd om de brommerverzekering uit te kiezen die u wilt afsluiten. U heeft goede vergelijkingssites gebruikt, de filters nauwkeurig ingevuld en de kleine letters bekeken. Eventueel betrekt u hier ook recensies van bestaande klanten bij, zodat u meer leert over de klantenservice en de manier waarop de verzekeraar claims behandelt. Er zijn weinig mensen die u dit beter kunnen vertellen dan de mensen die daar gebruik van maken op dit moment. U maakt na het brommerverzekering vergelijken een weloverwogen keuze. Een vergelijkingssite helpt u vaak ook met overstappen of het afsluiten van de verzekering. Gaat u op deze manier uw brommerverzekering vergelijken, dan weet u zeker dat u een verzekering afsluit waar u zich goed bij voelt. U kunt weer met een gerust hart met uw brommer op pad.

 

Bezoek de website voor meer informatie :