Alles over ergonomie

De laatste jaren hoor je er steeds vaker over: ergonomisch werken. We hebben het wel de hele tijd over ergonomisch werken, maar wat is het nou precies en waarom is het zo hot & happening de laatste jaren? In deze blog lees je meer over ergonomie, ergonomisch werken en het belang ervan.

 

Wat is ergonomie?

In feite is ergonomie niets nieuws. Ergonomie is namelijk moeilijk gezegd de wetenschappelijke studie van mensen in relatie tot hun omgeving. Dit is dus altijd onderdeel van ons leven en draait om ons en de omgeving om ons heen.

 

Op het gebied van werken is ergonomie voornamelijk de verhouding van ons tot onze werkomgeving en hoe gezond wij hierin aan het werk zijn. Niets nieuws dus, maar de laatste jaren zijn veel meer mensen (naast de wetenschappers) er mee bezig. Het is juist een van de voorwaarden om succesvol te werken.

 

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken is dus niets minder dan werken in een juiste omgeving. Dat klinkt erg makkelijk, maar is nog niet zo makkelijk als gedacht. Denk maar eens aan alle factoren in je omgeving. Je hebt factoren zoals geluid, licht en dergelijke, maar ook jouw eigen houding is een belangrijke factor. Of de kantoormeubelen die je in je kantoor hebt staan.

 

Zit je bijvoorbeeld wel hoog genoeg, maar ook niet te hoog? In welke verhouding liggen je armen ten opzichte van je lichaam? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast hebben de meeste van ons een zithouding tijdens het werken.

 

Ook dit is niet heel ergonomisch, omdat dit niet de optimale omgeving is. De mens is namelijk niet gemaakt om alleen maar te zitten. Sterker nog. Wij concentreren ons beter wanneer we zitten en staan afwisselen. Een oplossing hiervoor is staand werken, maar om te beginnen is ergonomische bureaustoel een goede start.

 

Het belang ervan

Ergonomie is om verschillende redenen belangrijk, maar we houden het vandaag op het belang van een ergonomische stoel. In een ergonomische stoel neem je een betere houding aan. De stoel is immers op jouw lichaam afgesteld. Hierdoor krijg je minder snel klachten en kan je prettiger werken. Ook werk je geconcentreerder.

 

Het lijkt misschien allemaal hot topic, maar er zit dus echt belang bij ergonomisch werken.

https://oudhollandkantoormeubelen.nl/