Samen in Zaken
Zakelijke dienstverlening

Zo beïnvloedt u de besluitvorming

 :

Als onderneming, branchevereniging of overheidsorganisatie kan politieke besluitvorming positief of negatief uitvallen. U kunt afwachten of het goed of slecht zal zijn voor uw bedrijf. Echter kunt u er ook voor kiezen om de besluitvorming te beïnvloeden. Door middel van een proactieve en systematische public affairs en lobby-aanpak. Hoe u dat doet? Door in zee te gaan met Public Matters.

Effectieve strategie en doelstellingen realiseren

Dit public affairs en lobbyadviesbureau adviseert organisaties en ondernemingen over hoe zij een gewenste positie kunnen verwerven in de politieke, bestuurlijke of publieke arena. Dit doen ze op basis van de meest effectieve strategie en de realisatie van afgesproken doelstellingen. De kernwaarden van Public Matters zijn deskundigheid, creativiteit en resultaatgericht.

Public Matters is gespecialiseerd in beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie. De volgende expertises hebben ze in huis:

  • Lobby-aanvraag & public affairs in Den Haag
  • Digital public affairs
  • Monitoring & intelligence
  • Strategische communicatie & media
  • Stakeholder management
  • Krachtenveldanalyse & reputatieonderzoek
  • Trainingen & workshops
  • Verenigingsmanagement
  • Interim & coaching

Een paar expertises leggen we aan u uit:

Trainingen & workshops

Ervaren trainers van Public Matters ontwikkelen en verzorgen trainingen op maat, workshops en leerprogramma’s over het brede vak van public affairs, politieke communicatie en persoonlijke effectiviteit. De trainers maken gebruik van actueel opgebouwde praktijkkennis en putten uit eerder opgedane werkervaring in de politiek, het bedrijfsleven of bij maatschappelijke organisaties.

Digital public affairs

Het inzetten van digitale communicatiemiddelen is een geïntegreerd onderdeel van het public affairs advies. Een paar voorbeelden hoe Public Matters adviseert op het gebied van digital public affairs: social media campagne, infographics, online stakeholdermanagement, crisiscommunicatie, public affairs scan en political sentiment scan. Die laatste betekent het politieke/maatschappelijke sentiment ten aanzien van een specifiek issue bepalen met behulp van social media monitoring tools.

Stakeholder management

Voor doelgerichte en effectieve beïnvloeding van beleid, standpunten of uw reputatie is een effectieve stakeholderaanpak onvermijdelijk. Daarom vraagt dat om een systematische stakeholderaanpak die integraal onderdeel is van de overall strategie van de organisatie of onderneming. Daarmee is een dergelijke aanpak hét fundament onder een succesvolle belangenbehartiging.

Public Matters schrijft blogs en nieuwsberichten over de laatste gang van zaken in hun vakgebied. Zeker een aanrader om eens te lezen. Voornamelijk voor de mensen die geïnteresseerd zijn in public affairs en lobby-aanpak.

Bezoek de website voor meer informatie : https://publicmatters.nl/