Samen in Zaken
Facility management

Wil je ook personeel dat meer doet in minder tijd?

Eén van de belangrijkste dingen waar een bedrijf rekening mee moet houden is het tevreden houden van het personeel en dat uiteraard voor zo min mogelijk geld. Deze manier van kijken naar een bedrijf lijkt best raar. want uiteindelijk gaat het toch om de financiën of het bedrijf door kan gaan? En niet te vergeten de marketing, want de marketing maakt een bedrijf toch toekomstbestendig? Waarom is personeel dan belangrijk.

Eigenlijk is het al langsgekomen. Want het personeel regelt de marketing, de financiën, de verkoop, ja bijna alles wordt door het personeel gedaan. Hoe beter het personeel werkt hoe beter dit dus voor het bedrijf is. Echter kun je niet elk personeelslid een dure auto geven of andere mooie dingen, de kunst is om met zo weinig mogelijk geld het personeel zo loyaal mogelijk te krijgen.

Een van de instrumenten die een bedrijf hiervoor inzet is het inschakelen van een assessmentbureau. Deze bureaus kunnen op verschillende punten het personeel ondersteunen. Assessmentbureaus bieden over het algemeen drie diensten aan. Selectieassessment, loopbaanassessment en ontwikkel assessment. Selectieassessment bieden ze aan voor sollicitaties en zijn daarom niet relevant voor dit artikel.

Loopbaanassessment helpt de medewerkers bij het vinden van hun talenten. Op deze manier krijgen ze inzicht in hun mogelijke loopbaanpaden. Dit is een manier waar het bedrijf laat zien dat ze om hun medewerkers geven. Medewerkers waarderen dit assessment vaak heel veel.

Ontwikkelassessment is niet alleen gericht op het vinden van talenten, maar heeft ook een coachende rol. Bij ontwikkelassessment wordt de medewerker geholpen om zijn talenten te vinden en te ontwikkelen. Als gevolg wordt de medewerker hierdoor niet alleen gemotiveerd maar de medewerker kan het bedrijf nu nog beter van dienst zijn. Hier zie je dus dat assessments een dubbele werking hebben in de werkelijkheid. Assessments zijn daarom heel belangrijk om medewerkers van een bedrijf gemotiveerd te houden.

Bezoek de website voor meer informatie : https://loopbaannederland.nl/