Welke factoren dragen bij aan het succes van een restaurant?

Lekker uit eten gaan? Let dan hierop!

Als consument hebben we tegenwoordig giga veel keuze in van alles en nog wat. Restaurants is één van die vele keuze mogelijkheden. Want waar ga je eten en waar heb je zin in? Los van je eigen smaak en voorkeur, wil je natuurlijk altijd eten in een goed restaurant. Maar ja, wat is een ‘goed’ restaurant? Is dat vooral niet subjectief? Niet helemaal. Een goed restaurant voldoet aan een aantal basis voorwaarden om een goede kwaliteit te leveren. We zetten ze even voor je op een rij;

Een goed restaurant staat garant voor:

Een drie gangen menu:

Wil je als restaurant een bepaalde basis leggen voor een gezellige avond, dan is een 3-gangen diner een must. Klanten moeten een heerlijk voorgerecht krijgen, een goed bereid hoofdgerecht en een smakelijk dessert.

Uitstekende bediening

Personeel is misschien wel het allerbelangrijkste in de horeca. Uit eten gaan is een beleving en klanten moeten een goed gevoel krijgen en een warme welkom krijgen. Je personeel is het visitekaartje van je restaurant, zorg dat deze goed opgeleid is en bezoekers vriendelijk verwelkomt. Het personeel dient ook het commercieel belang niet uit het oog te verliezen. Een leeg glas op de tafel is uit den boze. De klant dient altijd voorzien te zijn in alle gemakken.

Het eten is simpelweg van goede kwaliteit

Over smaak valt te twisten, maar een goede bereiding met hoogwaardige producten is een vereiste. Hierover is geen discussie mogelijk. Het eten dient altijd vers en smaakvol te zijn en persoonlijke dieetwensen moeten geen probleem zijn.

Een goed te bereiken nette locatie Hoewel het eten datgene is waar het om draait, speelt een sfeervolle locatie ook een rol. De locatie en het interieur bepalen namelijk de sfeer van het restaurant. Is het gelegen in een mooie buurt en ziet het restaurant er ook chic uit, dan geeft je dat een prettigere gevoel. Ook is een goede bereikbaarheid een waardevolle toevoeging. Een ‘fair price’ policy Goed eten moet natuurlijk beloond worden. Een goede restaurant mag daarom gerust wat ‘kosten’. Belangrijk is dat er een eerlijke prijs/kwaliteit toegepast wordt en dat het matcht met de verwachting van de klant. Geef niet het gevoel dat klanten teveel betalen voor datgene wat ze hebben gekregen.

Kan een all you can eat restaurant ook goed zjn?

Ja zeker, een all you can eat restaurant kan zeker een goed restaurant zijn. Want ondanks dat de stigma heeft van een relatief ‘goedkoop’ restaurant waar je voor een vast bedrag onbeperkt kunt eten, kunnen restaurants tegenwoordig het niet meer permitteren om slecht eten te bereiden. Consumenten zijn kritisch en slechte aanbevelingen kunnen zeer nadelig uitpakken voor de toekomst van een restaurant.

Japans restaurant in Overijssel

Gaat je voorkeur uit naar de Japanse keuken, bezoek dan eens Blue Sakura. Met vestigingen in Zwolle en Enschede bieden zij een uniek sushi concept waar je meerdere gangen kunt genieten van Japanse Sushi. Voor een vast bedrag per persoon proef je heerlijke vers bereide koude en warme gerechten. Reserveer direct telefonisch een tafel voor een heerlijke avond met z’n tweeën.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bluesakura.nl