Samen in Zaken
Image default
Financieel

Wat kan een financieel interim voor jouw bedrijf betekenen?

Heb jij weleens gehoord van een financieel interim? Weet je überhaupt wat ze voor een bedrijf kunnen betekenen? Nou, dan heb jij geluk want na het lezen van deze blog weet je alles wat een financieel interim doet voor een bedrijf. Het is eigenlijk een extern persoon die voor een tijdelijke periode komt werken bij het bedrijf om meer structuur aan te bieden en tips te geven hoe het op financieel gebied beter kan gaan. Maar wij hebben de grootste taken van dit beroep op een rijtje gezet.

Meer overzicht in uitgave

Als je een financieel interim hebt in je bedrijf, weet je zeker dat je meer overzicht krijgt over je uitgave en inkomen. Want ze komen in het begin vooral observeren hoe alles gaat en ze  analyseren alles bij elkaar wat hun opvalt. Daarna gaan ze alles met de bespreken en zorgen ze ervoor dat ze een duidelijk plan van aanpak hebben om je verder te kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je teveel geld uitgeeft aan bepaalde materialen, maar eigenlijk zijn ze overbodig en kun je daar juist meer besparen. Zulke dingen worden aan je vertelt.

Betere strategieën om doelstellingen te halen

Je bent net een start-up en het heb tot nu toe niet echt je doelstellingen kunnen halen, hoe komt dat toch? Een financieel interim gaat met je bedrijf meekijken wat daar precies fout gaat. Misschien heb je wel een onmogelijk hoog doel voor jezelf ingeschakeld of heb je totaal de materialen er niet voor om het te halen. Samen met de externe medewerker ga je kijken naar nieuwe strategieën die wel kunnen werken voor je bedrijf om de doelen te halen. Zo kom je samen uiteindelijk bij de doelen van je bedrijf.

In het algemeen beter worden met budgetten

Zo’n externe medewerker is er voor jou om je bedrijf op financieel gebied verder te helpen. Ze willen alleen het beste voor jou en het bedrijf. Want het zou zonde zijn als je bedrijf ten onder gaat alleen omdat je teveel hebt uitgeven en teveel hebt geïnvesteerd in een bepaald onderdeel. Dus heb je wat extra perspectief nodig, regel een financieel interim.