Waarvoor kunt u een veiligheidsdeskundige inhuren

Een veiligheidsdeskundige inhuren wordt door veel bedrijven en instellingen gedaan. Een bedrijf dat deze expertise biedt heeft vaak deskundigen beschikbaar op verschillende gebieden. Het gaat dan bijvoorbeeld over deskundigheid voor bodemonderzoek of het beoordelen van afgegraven grond op mogelijke schadelijke stoffen zodat deze grond op een speciale manier verwerkt moet worden. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u op zoek bent naar een deskundige op het gebied van arbeidsveiligheid. Deze kan u adviseren over de veiligheid op de werkvloer, een onderwerp waarin met name de ondernemingsraad van uw bedrijf altijd zeer in is geïnteresseerd.

Laat de arbeidsveiligheid beoordelen door een deskundige

De arbeidsveiligheid binnen uw bedrijf is natuurlijk essentieel. Vaak ziet u bepaalde gevaren niet omdat het voor u een bekende omgeving is. Een veiligheidsdeskundige kan een rondgang maken door uw bedrijf en zaken constateren. Hij of zij maakt vervolgens een rapport van bevindingen waarmee u aan de slag kunt, voor het geval de veiligheidsdeskundige inderdaad tekortkomingen heeft geconstateerd. In ernstige gevallen kan de deskundige adviseren om een bedrijfsproces stil te leggen totdat een geconstateerd probleem is opgelost.

Kies voor een goede beoordeling van de veiligheid in uw bedrijf

Het is als werkgever vaak lastig om zelf te beoordelen of alle processen binnen uw bedrijf veilig zijn. U wilt natuurlijk voorkomen dat er een bedrijfsongeval plaatsvindt en dat u een boete krijgt van de Arbeidsinspectie omdat de veiligheid niet in orde was. Regelmatige controle van de veiligheid in het bedrijf is dan ook zeker aan te raden. Een veiligheidsdeskundige kan u hierbij helpen. Hij kan onafhankelijk bevindingen doen en hierop aanbevelingen voorleggen. Wilt u dat uw bedrijf wordt bezocht door een deskundige op het gebied van veiligheid? Neem dan contact op met Hattink Advies B.V. in Bergen op Zoom. Zij hebben ruime ervaring in het beoordelen van de veiligheid in uw bedrijf. U vindt de contactgegevens op de website.

https://hattinkadvies.nl