Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Waarop moet u letten bij het kopen van een kattenbak?

Waarop moet u letten bij het kopen van een kattenbak?

Kattenbakken staan misschien niet op de lijst van favoriete accessoires van een kattenouder, maar het kiezen van de juiste kattenbak is belangrijk als u wilt dat uw kat deze consequent gebruikt. Katten kunnen kieskeurig zijn als het aankomt op hun toiletgewoonten, en iedereen wil een kattenbak die voldoet aan hun netheidsnormen. Gezien het aantal keuzes op de markt, kan het vinden van een peewee kattenbak die aan beide behoeften voldoet ontmoedigend zijn.

Soorten

Kattenbakken zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, maar de types zijn vrij consistent. Er zijn overdekte kattenbakken, kattenbakken met kap, open kattenbakken, zeefbakken, automatisch zelfreinigende kattenbakken, en wegwerp kattenbakken. We hebben ze allemaal geëvalueerd en onze favorieten per categorie vastgesteld.

Criteria voor kattenbakken

Grootte

Katten houden er niet van om zich opgesloten te voelen, of te moeten hurken om de kattenbak te gebruiken. Een goede kattenbak is 1,5 keer de lengte van uw kat. Een grote bak vermindert het overspatten van urine of het misplaatsen van uitwerpselen wanneer uw kat poept. Het geeft uw kat ook een groot genoeg oppervlak om zijn uitwerpselen te bedekken.

Toegankelijkheid

De doos moet laag genoeg zijn voor kittens of katten met mobiliteitsproblemen, zoals artritische katten of senior katten. Als dat bij u niet het geval is, kunt u een oprijplaat overwegen voor een betere toegankelijkheid.

Speuren

Dit is zowel een probleem met de kattenbak als met de kattenbakvulling, omdat sommige kattenbakvullingen gewoon makkelijker sporen dan andere. Maar kattenbakken met hoge wanden, of ontworpen om het wegsporen van kattenbakvulling door uw huis te verminderen, kunnen nuttig zijn.

Schoonmaken

Dit is het grootste probleem voor kattenoppassers. De beste kattenbakken hebben gladde oppervlakken om het opruimen van die vervelende klonters sneller en schoner te maken. Sommige bakken hebben afgeronde zijkanten, waardoor het moeilijker is om de hoeken en randen schoon te krijgen. De vierkante, hoge zijden lijken het beste te werken, tenzij je natuurlijk een zelfreinigende of gezeefde bak hebt, die het schoonmaken nog makkelijker maakt.

Kwaliteit

Kattenbakken krijgen heel wat te verduren van onze katten. Het materiaal van de bak moet stevig genoeg zijn om bestand te zijn tegen kraken en breken wanneer hij vol zit met kattenbakvulling, en tegen dagelijks krabben door uw kat. De deksels en grendels moeten stevig genoeg zijn om niet te breken of te barsten.

Hoogte

U zult ook de hoogte van de kattenbak in overweging moeten nemen. Over het algemeen zijn kattenbakken met zijden van 5 tot 7 inch prima voor de meeste katten. Als uw kat echter slecht kan mikken of de neiging heeft om kattenbakvulling rond te schoppen, heeft u wellicht een optie nodig met hogere zijkanten of zelfs een deksel, wat u het gedoe bespaart van het opruimen van kattenbakvulling en plas van de vloer.

Stijl

Hoewel het niet de belangrijkste overweging is, kunt u ook nadenken over het ontwerp van uw kattenbak, vooral als u van plan bent om deze in een centrale ruimte van uw huis te plaatsen. Veel mensen geven de voorkeur aan een strakke, moderne stijl, omdat die minder storend is. Als u de kattenbak echt niet wilt zien, kunt u ook kiezen voor “verborgen” opties, waarbij de bak in een bijzettafeltje of ander meubelstuk is opgeborgen.