Samen in Zaken
Image default
Energie

Waarom zonnepanelen een geweldige energiebron zijn voor uw huis

Zonnepanelen gebruiken fotovoltaïsche cellen om de energie van de zon te benutten en om te zetten in elektriciteit. Hoewel het lijkt alsof het installeren van zonnepanelen in sommige delen van Europa niet zo effectief is vanwege een duidelijk gebrek aan zon. Als zonnepanelen echter efficiënt worden gebruikt, kan het gemiddelde huis 50-60% van het vermogen dat nodig is om zijn elektriciteit te leveren, genereren via zonne-elektriciteit. Zonnepanelen worden voor veel huiseigenaren in Nederland steeds aantrekkelijker. Zonnepanelen zijn namelijk milieuvriendelijk, een kosteneffectieve oplossing voor het energieverbruik in huis, een zeker investeringsrendement en weinig onderhoud.

Ze kunnen u helpen geld te verdienen en te besparen

Zonnepanelen helpen u ook om geld te besparen. Na de initiële installatiekosten van het installeren van een zonnepaneel dat steeds goedkoper wordt (de prijs van het installeren van panelen is de afgelopen jaren met 70% gedaald). Zonne-energie is gratis te gebruiken, aangezien zonlicht gratis is. U bespaart geld op uw energierekening omdat u minder van uw leverancier verbruikt, aangezien zonne-energie al uw, zo niet de meeste, volledige energiebehoeften kan dekken. Zonnepanelen kunnen u beschermen tegen stijgende energierekeningen. Energierekeningen worden altijd duurder maar met zonnepanelen bent u onafhankelijk van stijgende energieprijzen. Als gevolg hiervan kunt u € 70 of meer per jaar besparen door over te stappen op zonnepanelen, omdat u uw eigen gratis zonne-energie kunt gebruiken en minder elektriciteit van het net nodig hebt. Zonnepanelen kunnen u niet alleen helpen geld te besparen, ze kunnen u ook helpen geld te verdienen. Zonnepanelen verhogen de waarde van uw eigendom als u ervoor kiest om te verkopen, wat betekent dat u meer geld op uw eigendom krijgt dan wanneer u geen zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Je kunt de elektriciteit die je niet gebruikt ook terugverkopen aan het net via het exporttarief, waarmee je wat geld per jaar verdient. Zonnepanelen garanderen zeker toekomstig rendement.

Ze zijn onderhoudsarm

Met zonnepanelen is er geen onderhoud nodig. U zult hoogstwaarschijnlijk één professionele controle per jaar nodig hebben om er zeker van te zijn dat ze nog steeds efficiënt werken, maar ze gaan lang mee en vereisen weinig onderhoud. Je moet er alleen voor zorgen dat hun oppervlak schoon is en dat ze niet worden overschaduwd door bomen. Het kan echter zijn dat u de omvormer na 20 jaar moet vervangen, maar zonnepanelen gaan 20+ jaar mee en vereisen weinig onderhoud.