Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Waarom schakel je vastgoedbeheer in?

Het kan erg aantrekkelijk zijn om een pand in Rotterdam ter belegging te kopen. Toch komt hier vaak meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Zo ben je als eigenaar verantwoordelijk voor het onderhoud aan het huis, en dus ook elk gebrek dat zich vertoond. Je kunt er ook voor kiezen om de verhuur via een vastgoedbeheer te laten verlopen. Op deze manier heb je er zelf geen omkijken naar, en krijg je wel maandelijks je geld. Maar waarom zou je deze taak uit handen geven?

Geen tijd

Als je een pand in Rotterdam hebt gekocht om deze puur voor de winst in te zetten, kan het voorkomen dat je geen tijd of zin hebt om het pand ook zelf te onderhouden. Voornamelijk met wat oudere panden is er een grote mogelijkheid dat er regelmatig onderhoud of reparaties nodig zijn. In dit geval zou vastgoedbeheer een ideale optie zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat er een spoedreparatie nodig is, terwijl jij bijvoorbeeld net op vakantie bent.

Geen kennis

Er zijn ook huiseigenaren die wel een pand willen aanschaffen, maar verder geen kennis van verhuren hebben. Er zijn tegenwoordig best wat regels aan het verhuren verbonden. Als je geen zin hebt in gedoe en niet verantwoordelijk gesteld wilt worden, kan je het beheer beter niet zelf doen.

Te veel werk

Krijg je vaak telefoontjes van de huurder, met weer een verzoek om langs te komen? Als je vaak langs moet komen, kan dit erg vervelend zijn. Ook als je eigenaar bent van meerdere panden, kan het een flinke opgave zijn om alles op orde te houden. Bij een eigendom van 3 of meer beleggingspanden wordt vastgoedbeheer zeker aangeraden. Zo ben je er altijd zeker van dat er tijd en aandacht is voor de huurder en het pand, zonder dat je er zelf voor weg moet.

Problemen met huurders

Huren gaat niet altijd van een leien dakje, er zijn altijd mensen die achterlopen met betalingen, of andere problemen veroorzaken. Het kan zijn dat je bepaalde contracten bent aangegaan met de huurders, waardoor je ze er niet zomaar uit kunt zetten als ze vervelend zijn. Bij het inschakelen van vastgoedbeheer hoef je zelf niet achter de betalingen aan, en heb je geen gezeur van moeilijke huurders.

Vastgoedbeheer Rotterdam

Er zijn al met al veel voordelen als je ervoor kiest om het beheer van je panden uit handen te geven. Vastgoedbeheer regelt alle zaken die jij niet graag doet. In plaats van dat jij verantwoordelijk bent, ligt de aansprakelijkheid nu bij de vastgoedbeheerder. Vastgoedbeheer Rotterdam regelt al jouw zaken in Rotterdam en omstreken.