Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Waarom komen mensen in de schulden?

Veel mensen denken graag dat iemand in de schulden komt door hun eigen schuld. Dat is ook een fijne gedachte. Immers betekent dit dat je het zelf in de hand hebt. Natuurlijk heb je wel veel invloed op het krijgen van schulden. Alleen niet alles is altijd zo zwart-wit, dan mensen graag willen geloven. Hier wel wat tips om uit de schulden te blijven…

Blijf zelfstandig

Het is heel verleidelijk om te denken dat alles goed zit als je samen met je partner in een huisje woont. Alleen weet je ook zeker of alles goed geregeld is voor jou, als jullie uit elkaar gaan of als één van jullie twee komt te overlijden? Zorg daarom dat je ook je eigen boontjes dopt of dat je het zo op papier hebt staan dat je niet in de problemen komt.

Vertrouw de juiste mensen

Hier gaat het niet altijd goed. Soms vertrouw je je partner en blijkt diegene je met een schuld op te zadelen. Dat zijn heftige situaties. Als je op die manier in de schulden komt is dat ronduit zuur. Het kan je wel aan het denken zetten. Misschien heb je eigenlijk altijd wel geweten dat je partner op het vlak van geld niet zo betrouwbaar is. Liefde maakt soms blind tegen beter weten in.

Ga beter om met geld

Zorg voor de opbouw van passief inkomen. Als je altijd afhankelijk bent van inkomsten uit je werk is dat risicovol. Zeker als je ondernemer bent. Gaat er meer geld uit dan in? Kijk dan naar of je genoeg verdient om normaalgesproken mee rond te kunnen komen. Als je niet genoeg verdient, zorg dan voor meer inkomen. Verdien je wel genoeg, kijk dan naar je uitgaven. Maak een overzicht van wat je uitgeeft en ga aan het werk met een kasboek. Spoiler: het werkt alleen als je je hieraan houdt.

Lening tot 25.0000 euro

Soms is lenen goed, soms niet. Een lening tot 25.000 euro kan goed zijn als het een weloverwogen keuze is en alle risico’s zijn overwogen. Ingecalculeerd risiconemen zeg maar. Anders kom je wel snel in de schulden.

Zeker als het voor het opbouwen van passief inkomen is, kan een lening tot 25.000 euro slim zijn. Onthoud wel dat ook voor een lening tot 25.000 euro geldt: geld lenen kost geld.

https://www.frisia.nl/geld-lenen/25000-euro/