Samen in Zaken
Boeken en Tijdschriften

Waarom kiezen zelf publicerende schrijvers voor online drukkerijen?

Als schrijver heb je de optie om zonder de hulp van een uitgeverij je boek te publiceren. Zelf een boek maken is al best een heftige onderneming. Echter krijg je nog een aantal extra taken op je bord wanneer je zonder uitgeverij je boek wilt uitgeven. Eén hiervan is het laten drukken van het boek. Nu heb je diverse opties hierbij. Je kunt natuurlijk kiezen voor je lokale drukker. Toch zie je meer en meer dat zelf publicerende schrijvers kiezen voor online drukkerijen. Waarom is dit? Aan de hand van Ezbook, de best beoordeelde online drukkerij van Nederland én België, laten we je zien dat online drukkerijen zo hun eigen voordelen hebben.

De voordelen van een online drukkerij zoals Ezbook

Zelf een boek maken bestaat uit diverse taken. Ten eerste moet je het boek schrijven. Wanneer het klaar is, zowel geschreven als gecontroleerd, zul je het moeten laten drukken. Dit kan bij een online drukkerij zoals Ezbook. Laten we hen als voorbeeld gebruiken. Wat online drukkerijen zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat het zo gepiept is. Binnen drie stappen is je bestelling voltooid. Ten eerste dien je een PDF bestand van je boek te maken, welke je vervolgens uploadt via de site van Ezbook. Heb je nog geen PDF? Geen nood, er zijn genoeg online programma’s die tekstbestanden kunnen converteren naar een PDF bestand. Hierna dien je een aantal keuzes te maken met betrekking tot de afwerking van je boek. Zo dien je het type kaft te kiezen. Je hebt de keuze uit een hardcover of drie soorten softcover. Tevens zijn er diverse soorten papier waar je uit kunt kiezen. En ook het formaat is een keuze die op jouw bord terecht komt. Je kunt kiezen voor een klein, gemiddeld of groot boek. Waarna je deze keuzes gemaakt hebt, kun je jouw boek bestellen. Deze zal binnen 3 tot 5 werkdagen arriveren. Binnen 24 uur is tevens mogelijk, maar daarvoor dien je de spoedlijn van Ezbook te bellen.

Het gemak van een online drukkerij

Je hebt kunnen lezen waarom zo veel zelf publicerende schrijvers voor een online drukkerij kiezen. Ten eerste is er het gemak. Vanuit het comfort van je eigen woning kun je gemakkelijk en vlug je bestelling plaatsen. Geen onnodige trips naar de lokale drukkerij mee (als deze er al is). Als zelf publicerende schrijver zit je niet op gedoe te wachten. Er zijn al genoeg andere werkzaamheden die je op je moet nemen. Daarom zijn online drukkerijen echt een uitkomst als je zelf een boek maken gaat. Daarnaast zijn de prijzen aantrekkelijk. Ze zijn veelal lager in vergelijking met offline drukkerijen. Dit zonder in te boeten op het gebied van kwaliteit. Bovendien is de levering ook snel. En om deze redenen kiezen meer en meer schrijvers voor online drukkerijen.