Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Waarom je noodverlichting en rookmelders moet aansluiten.

Noodverlichting en rookmelders is overal verplicht in 2022. Overal? ja overal, nu is het alleen in nieuwbouw verplicht maar binnenkort dus ook voor bestaande bouw. Het installeren van deze twee heeft te maken met veiligheid, en als je er ook over nadenkt is het best handig. Mocht je dit niet hebben in 2022 dan hangt er een boete aan je broek.

Noodverlichting

Als de lichten uitvallen is een donker gebouw gevaarlijker dan je denkt. Als er bijvoorbeeld brand is en de lichten zijn uit kunnen er een aantal dingen gebeuren. Als het donker is zie je niet wat er op de grond ligt, als je ergens overheen valt en je been breekt dan zijn de vlammen als snel bij je. Ook is het moeilijk om de weg te vinden naar een nooduitgang vandaar de noodverlichting en het groene bordje.

Dit groene bordje is een speciaal bordje die aangaat als er storingen zijn maar ook aanblijft als de netstroom uitvalt. Onze elektriciens in amsterdam weten alles over de regels en de verschillende soorten bordjes en noodverlichting. Als je hier niet teveel tijd aan wilt besteden zijn wij Elektricien Amsterdam 24/7 bereikbaar op het volgende nummer: 085 019 0036 en wij zijn gevestigd op het volgende adres: Bankwerkerij 39, 1021 NS Amsterdam.

Rookmelders

Het plaatsen van een rookmelder lijkt eenvoudig maar er komen vaak al snel vragen bij kijken, zoals: Waar plaats ik een rookmelder nou? of wat is nou een goede rookmelder? Het plaatsen van een rookmelder plaats je meestal op het plafond en op de route naar buiten, maar hier kunnen natuurlijk allemaal afwijkingen voor zijn. Bijvoorbeeld als je meerdere gangen en uitgangen hebt. Je hebt ook verschillende soorten rookmelders, de meeste voorkomende de ionisatierookmelder en de optische rookmelder. Onze elektriciens in amsterdam weten alles over de verschillende soorten rookmelders. Als je hier niet teveel tijd aan wilt besteden kun je altijd een elektricien inschakelen