Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Waarom je moet investeren in Bitcoins

In 2018 is de waarde van bitcoin constant gedaald, maar vorig jaar zaten we nog een de bullmarkt. Als gevolg hiervan vielen ook altcoins, waardoor de hele markt naar beneden werd gehaald. Na een aantal maanden in de bearmarkt te zijn geweest, vergeten we vaak dat Bitcoin misschien wel de beste langetermijninvestering van alle cryptocurrencies is. Elke valuta volgt tenslotte de trend van Bitcoin, en BTC is de valuta die de meeste beleggers zijn gaan gebruiken. Als u bijvoorbeeld op een beurs wilt handelen, is BTC meestal de basisvaluta van uw keuze. Lees hieronder een aantal redenen waarom het kopen van Bitcoin een investering is die enorme winsten kan genereren.

Schaarsheid

In totaal zullen er 21 miljoen bitcoins zijn, nadat alle bitcoins gemined zijn. Volgens berekeningen zal rond 2140 de laatste Bitcoin worden gemined. Satoshi (een alias van de maker van Bitcoin) heeft deze hardcap expliciet gebouwd om te voorkomen dat inflatie de waarde van het token doet dalen. Feit is dat hoe meer bitcoins er in omloop zijn, hoe lager de waarde van bitcoins. Dan moet de marktwaarde worden verdeeld over verschillende valuta’s.

Er moeten in totaal nog 3,8 miljoen bitcoins gemined worden om het maximum te bereiken. Vanaf dat moment wordt schaarste de doorslaggevende factor in de prijs van Bitcoin en zal het alleen maar in waarde stijgen.

zakelijke investeerders

Banken en financiële instellingen in Berlijn, New York, Zwitserland en andere economische en handelsstaten van de wereld onderzoeken de mogelijkheid om Bitcoin in hun traditionele financiële diensten te implementeren. Denk hierbij vooral aan waarde besparen en te investeren. Als ze zich vermengen en de markt betreden, zal dit leiden tot een grote vraag naar Bitcoin en het aantal munten in omloop verminderen. Bij het investeren is het dan ook handig om crypto nieuws goed in de gaten te houden.

4 miljoen bitcoins zijn verloren

Er zijn momenteel meer dan 17 miljoen bitcoins in de omloop, maar ongeveer 4 miljoen hiervan zijn onbereikbaar geworden, doordat mensen niet bij hun wallet kunnen. Dit heeft ook gevolgen voor schaarste, want als je eenmaal geen toegang meer hebt, kun je via omwegen geen toegang meer krijgen.

Erkend betaalmiddel

Bitcoins is ondertussen erkend als een officiële betaalmethode. Hoewel dit geen goedkeuring is, praten ze nog steeds over het manipuleren van valuta, maar dit is een goede reden om alle onzekerheid en wantrouwen die veel mensen in Bitcoin hebben, te vergeten.

https://cryptobenelux.com/