Samen in Zaken
Zakelijke dienstverlening

Voorkom brandoverslag door middel van een secure berekening

Brandoverslag vindt plaats wanneer een ontstane brand via de buitenlucht overslaat van de ene ruimte naar de andere ruimte. Mocht er een brand in uw gebouw ontstaan, dan wilt u natuurlijk de schade zoveel mogelijk beperken. Daarom is het raadzaam een goede berekening te laten maken waarmee u de veiligheid van uzelf en anderen waarborgt. Om ervoor te zorgen dat een dergelijke berekening inderdaad wordt gedaan, is in het Bouwbesluit de zogenaamde Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO) eis gesteld.

Hoe maakt u een nauwkeurige brandoverslag berekening?

Zoals u wellicht al begrijpt, is het maken van een nauwkeurige brandoverslag berekening essentieel. Een klein foutje in de berekening kan namelijk al voor grote gevolgen zorgen. Laat deze calculatie daarom over aan professionals op het gebied van brandveiligheid, zoals RBG. Als u de berekening voor brandoverslag aan hen overlaat, hoeft u niet uitsluitend een ja/nee-conclusie te verwachten, maar ontvangt u daadwerkelijke advisering. De deskundigen van dit bedrijf denken bijvoorbeeld graag met u mee over diverse planaanpassingen.

Eerlijke communicatie

De deskundigen van RBG adviesbureau voor brandveiligheid geven u tijdens het offertestadium direct inzicht in de kans van slagen. Eerlijke communicatie staat bij dit bedrijf voorop. Zodra ze erachter komen dat een berekening vrijwel kansloos is, dan melden ze dit meteen. Heeft de berekening in uw situatie wel kans van slagen, dan komen de deskundigen van RBG graag bij langs. Zij maken gebruik van een geavanceerd rekenprogramma, waarmee voor elk raamdeel afzonderlijk kan worden bepaald of deze brandwerend moet worden gemaakt.

Zo min mogelijk kosten maken

Bij RBG begrijpen ze dat u natuurlijk zo min mogelijk kosten wilt maken. Brandwerende beglazing toepassen in elk raamdeel vraagt namelijk een hoge prijs. Het doel van de deskundigen van RBG is daarom ook om met zo min mogelijk brandwerende beglazing toch te kunnen voldoen aan de gestelde WBDBO-eis. Het laten maken van een brandoverslag berekening wordt daarom vaak gezien als bezuinigingsmaatregel.

https://rbg-bv.nl/