Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

Beeldzorg oplossingen voor zorg op afstand

Beeldzorg is de toekomst | Ontdek het bij Vcare

Het is Vcare gelukt om een applicatie te ontwikkelen die innovatief én zeer gebruiksvriendelijk werkt voor medewerkers in de zorg. Wij noemen onze nieuwste applicatie Vcare connect en deze oplossing is helemaal fututeproof voor het aanbieden van zorg op afstand! Een geweldige oplossing voor een tijd waarbij we moeilijk bij elkaar kunnen komen, maar ook de manier om de druk op de zorg te verminderen zodat er meer tijd overblijft voor acute en belangrijke zorg.

Hoe werkt de beeldzorg app van Vcare

Innovatie in de zorg is één van de peilers van Vcare. Iedere dag werken we aan nieuwe digitale oplossingen die zorg beter en betaalbaarder maken voor zorgverlener en uiteindelijk ook de patiënt. De beeldzorg app Vcare connect is de nieuwste manier om digitale consulten te geven op afstand. Hoe dit werkt leggen we graag uit.

  • Als zorgverlener kunt u zeer eenvoudig vanuit Vcare connect (hierover later meer) een verzoek sturen naar een patiënt via email of sms. Deze bevat een link die de ontvanger kan openen met zijn mobiel, tablet of via de computer. Handig, makkelijk en voor iedereen te gebruiken.
  • Kies uit eenzijdig of tweezijdige videobellen. Hiermee kan de ontvanger dus zelf kiezen of hij of zij de camera aanzet om zicht ook te tonen aan de zorgverlener. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de camera aan de voorzijde, of als die er niets is, de camera aan de achterzijde van de telefoon of tablet.
  • Om herkenbaarheid te scheppen hebben we Vcare Video connect hetzelfde ontworpen als een reguliere app uit de appstore.
  • Gebruikers van Vcare connect profiteren van nummer herkenning. Het mobiele nummer van de beller wordt automatisch overgenomen om een uitnodiging te sturen via SMS.
  • De beeldverbinding loopt altijd parallel aan de spraakverbinding zodat er altijd verbinding blijft met de patiënt. Vcare werkt met separate verbindingen zijn, wordt de telefonische verbinding met de beller nooit onderbroken tijdens het beeldconsult.
  • Veilig wordt uitstekend gegarandeerd doordat wij geen gegevens verzamelen of vragen voor het installeren van software of applicaties. Bovendien lopen alle communicatielijnen van Vcare of separatie internetlijnen, los van de traditionele Voip lijnen en dat maakt ons systeem zo veilig.

Geen klant van Vcare? Er is een stand alone versie beschikbaar!

Bij Vcare hebben we natuurlijk aan alles gedacht en dat houdt ook in dat we onze videobellen applicatie beschikbaar stellen voor zorgverleners die GEEN klant zijn van Vcare, maar wel op zoek zijn naar eenveilige manier om e-consulten aan te bieden. Daarom kunnen professionals en zorginstanties Video connect afnemen als een standalone versie. Deze kunnen we snel en gemakkelijk implementeren, maak hiervoor gauw een afspraak met één van onze adviseurs via 088-4800900.

Waarom kiezen voor beeldzorg?

Het bieden van beeldzorg past helemaal in de trend van digitale zorg waar steeds vaker vraag voor is vanuit de zorg. De reden is simpel. De druk op de zorg neemt toe. En de wereldwijde pandemie door het Covid-19 virus heeft pijnlijk bloot gelegd hoe fragiel onze zorg kan zijn. Door het coronavirus is de regulier zorg in gevaar gekomen en om dat zo goed mogelijk beheersbaar te houden is effectief en efficiënt werken in de zorg em slim omgaan met tijd een belangrijk aandachtspunt.

Vcare connect en alle applicaties die ervoor gemaakt zijn, zijn er juist op gericht dat sneller, gemakkelijker en vanuit iedere locatie patiëntengegevens bij de hand zijn en snel geschakeld kan worden. Of het nu voor een triage is aan de telefoon, het beoordelen van een brandwond via de telefoon of het automatisch klaarleggen van recepten via de telefoon. Het Vcare connect platform is volledig afgestemd aan de wensen van zorgprofessionals in Nederland.

Integreer patiënten data met Vcare integrator

Door slimme integraties te ontwikkelen met bestaande systemen kunnen we met Vcare connect schaalvoordeel bieden. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met Topicus, Pharmapartners en Chipsoft integraties ontwikkeld met de grootste Huisartsinformatie systemen in Nederland.

Ook ontwikkelen we nieuwe integraties met software pakketten. Zo hebben we nieuwe integraties ontwikkeld met Microsoft 365 en Microsoft Teams én Google. Met Vcare integrator voor Google maakt u snel en gemakkelijk via single-sing-on connectie met uw Google account zodat u hoeft in te loggen op één inlogomgeving.

Beeldzorg biedt perspectief

Vcare maakt het mogelijk om eenvoudig en op periodieke basis in contact te blijven met patiënten en dat geeft voldoening voor zorgverlener en zorgvrager. Het bieden van beeldcontact en digitale consulten zorgt voor gevoel van zorgzaamheid, betrokkenheid en veiligheid. Ook kan er triage plaatsvinden om te kijken of fysieke zorg nodig is, dan kan er direct iemand langs gestuurd worden.

Zorg op afstand kan thuis zorg aanvullen. Beeldcontact kan plaatsvinden zo vaak als nodig is of natuurlijk op afspraak. Doordat het digitaal is, kan het vanuit iedere locatie aangeboden worden zoal de zorgprofessional de beschikking heeft over internet.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vcareconnect.nl/