Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Verhuizen naar een nieuw kantoor in Amsterdam

Verhuizen naar een nieuw kantoor in Amsterdam

Als je op een kantoor werkt, is de kans groot dat je daar veel tijd doorbrengt. Sommigen van ons brengen zelfs meer tijd op kantoor door dan thuis. Een gezond evenwicht tussen werk en privé is cruciaal, maar in de huidige werkomgeving is dat niet altijd haalbaar.

Een aantal belangrijke vragen voor een nieuw kantoor zijn van essentieel belang die je gaat stellen voordat je gaat verhuizen. Vergaderen Amsterdam of in een andere stad? Kantoorruimte Amsterdam of toch Rotterdam? Hoeveel vergaderzalen hebben we nodig? Afhankelijk van je huurcontract gelden deze beslissingen meestal voor minimaal 2 jaar, zo niet tot 10 of 20 jaar. Dus, zoals je waarschijnlijk al beseft, is het belangrijk om alle mogelijkheden te overwegen.

Elementen voor de beste kantoorruimte

1. Open ruimte
Een krappe werkplek is voor niemand leuk. Hoewel het niet overdreven ruim hoeft te zijn, zijn de dagen voorbij van kleine hokjes en compartimenten waardoor werknemers zich gestrest en beperkt voelen, alsof ze in een kooi zitten. Open de ruimte zodat u en uw personeel vrij kunnen genieten van de ruimte en zich kunnen bewegen zonder de constante angst om tegen bureaus en archiefkasten aan te lopen. Ook zorgt een open kantoorruimte voor meer open en gemakkelijke communicatie.

2. Verlichting
Verlichting is een van de meest kritische aspecten van elke kantooromgeving. Gebrek aan verlichting kan uw productiviteit en energiepeil beïnvloeden, dus is het logisch dat er voldoende licht rondom de werkplek is. Natuurlijk licht is het beste, maar als u dat niet hebt, zorg dan voor voldoende bovenlicht in het kantoor om saaie of slecht verlichte hoekjes te voorkomen. Kies voor jaloezieën in plaats van gordijnen, zodat uw personeel meer controle heeft over de hoeveelheid licht en schaduw. En als het natuurlijke licht in uw kantoor echt geweldig is, leg dan een levendige binnenplantentuin aan. Levende kamerplanten dragen bij tot de algemene esthetiek en geven een rustgevend element aan elke ruimte.

3. Kleur
De verf op uw kantoormuren hoeft niet allemaal eierschaal, witte duif, parelmoer, crème of katoen te zijn. Een beetje kleur op een of twee muren kan een werkomgeving verbeteren en de productiviteit bevorderen. Overweeg accentmuren om de ruimte op te fleuren. Slim gebruik van kleur kan de ruimte ook opener maken en groter doen lijken dan hij in werkelijkheid is. En kleur is niet alleen van toepassing op de muren. Probeer het gebruik van kleurrijke kantoormeubelen, stoelen of tafels om wat leven toe te voegen.

4. Verwarming/Koeling
Zorgen voor een comfortabel klimaat op de werkplek is essentieel voor geluk en productiviteit. Veel kantoren zijn of te warm of te koud, en dat kan de comfortbalans verstoren en een gezonde workflow verstoren. Controleer of u de temperatuur hoger of lager kunt zetten, of op zijn minst ruimteverwarmers en ventilatoren kunt toevoegen, om zo nodig op te warmen en af te koelen.

5. Connectiviteit
Dit is een absoluut gegeven, maar elk modern kantoor heeft een internetverbinding nodig. Zones waar uw team moeite heeft om online te komen helpen niemand en zullen uiteindelijk ongelooflijk frustrerend blijken te zijn. Als uw team geen gesprekken met klanten kan voeren of vergaderingen op afstand kan opzetten, hoe kunt u dan goed functioneren? Bevestig dat u in de hele kantoorruimte over een adequate internetverbinding beschikt, zodat werknemers niet door het gebouw hoeven te zwerven op zoek naar een hoekje om een e-mail te versturen.

 

https://www.sameninzaken.nl/verhuizen-naar-een-nieuw-kantoor-in-amsterdam