Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Tips voor het vinden van nieuwe marketing talenten

De huidige arbeidsmarkt maakt de werving en selectie van marketing talenten niet gemakkelijk. De vraag naar goede medewerkers is tegenwoordig namelijk groter dan het aanbod. Dit maakt dat het veel bedrijven niet lukt hun openstaande vacatures te vullen. Van organisaties vraagt het dus om alles uit de kast te halen en nieuwe talenten te laten zien dat dit dé plek is om aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je daarvoor? Hoe vind je nieuwe marketing talenten? Wij geven je tips!

  1. Een sterke vacaturetekst

Knal jij er een vacature uit voor een openstaande functie binnen jouw organisatie? Dan is het belangrijk dat de vacature over een sterke tekst beschikt waarmee potentiële kandidaten worden overtuigd. Hoe je dat doet, is door de belangrijkste informatie mee te nemen in de vacaturetekst.  Denk bijvoorbeeld aan: de benodigde vaardigheden en ervaring, de functieomschrijving en wat jouw organisatie te bieden heeft. Wil je extra punten scoren? Dompel de kandidaten helemaal onder in je tekst en neem ze mee naar hoe het werken binnen jouw organisatie eraan toe gaat. Enthousiasmeer, overtuig en bind ze aan je organisatie!

  1. Branding van organisatie

Het is misschien wel het belangrijkste om potentiële kandidaten te overtuigen om bij jouw organisatie te komen werken: de branding. Je kunt nog zo’n overtuigende vacaturetekst hebben staan bij een vacaturebank, maar als de lezer naar je website komt en geen beeld krijgt van je organisatie, sta je alweer een streepje achter. Zorg ervoor dat de branding van je organisatie daarom goed zit. Dit doe je door bijvoorbeeld de inzet van social media, een sterke website en door te werken aan je employer branding.

  1. Het inschakelen van een externe partij

Ben je op zoek naar een vaste professional binnen je team of juist een interim ter vervanging tijdens het zwangerschapsverlof van een van je huidige medewerkers? Maar heb je simpelweg te weinig tijd om intensief op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat? Dan kun je ervoor kiezen om een externe partij in te schakelen die het werk voor jou uit handen neemt. Zo hoef jij je niet langer druk te maken over de recruitment en weet je zeker dat je tot een geschikte kandidaat komt voor de openstaande vacature.

Volg jij bovenstaande 3 tips? Dan weten we zeker dat jij binnenkort een nieuw talent in je organisatie hebt lopen. Wij wensen je veel succes!

 

https://www.sameninzaken.nl/vinden-van-nieuwe-marketing-talenten/