Tapijtreiniging tips

Veel huishoudens en bedrijfspanden hebben tegenwoordig een tapijt. Een tapijt ziet er mooi uit en voelt lekker zacht aan je voeten. Wel vangen tapijten snel stof en kunnen veel belopen tapijten binnen korte tijd aan slijtage onderhevig worden. Vergeet daarom niet om je tapijt regelmatig te reinigen om hem in topstaat te houden. In dit blogartikel geven we een aantal tips waarmee jij jouw tapijt in topconditie kan houden.

Natuurlijk kun je je tapijt laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in tapijtreiniging. Zij beschikken immers over de juiste apparatuur en kennis en kunde om jouw tapijt weer als nieuw te maken. Dit is met name interessant voor bedrijfspanden of particulieren met dure tapijten. We snappen dat je niet zo snel een professioneel bedrijf inschakelt voor een tapijt van enkele tientjes, daarom geven we jou enkele tips hoe je je tapijt zelf kan schoonmaken.

Doe het zelf tips tapijtreiniging

  • Veel vuil en stof kan verwijderd worden door je tapijt regelmatig te stofzuigen. Echter. Een stofzuiger haalt maar een deel van het stof weg en tapijten houden meer stof vast dan je met het blote oog kan zien. Een andere tip is om je tapijt regelmatig (voorzichtig) uit te kloppen.
  • Vlek? Niet wrijven maar deppen! Door te wrijven veeg je de viezigheid alleen maar dieper het tapijt in. Gebruik lauw-warm water en werk van buiten naar binnen. Is je depdoek vies? Pak weer een schone.
  • Krijg je de vlek niet weg met enkel water? Overweeg om speciale tapijtreiniging schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze zijn zeer effectief in het verwijderen van vlekken en kosten maar een paar euro.

Een schoonmaakbedrijf inhuren

Krijg je je tapijt zelf niet schoon, heb je te weinig tijd of heeft jouw tapijt veel (emotionele) waarde? Overweeg om toch een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in te huren, bijvoorbeeld Schoonpand.

Schoonpand, gevestigd in Amsterdam maar werkzaam in heel Nederland, is gespecialiseerd in professionele reiniging van tapijten. De professionele tapijtreinigers van Schoonpand weten dat bij elk tapijt een specifieke reinigingswijze hoort. Tapijten verschillen immers in materiaal en leeftijd. Van Perzische tapijten tot aan diverse hoogpolige vloerkleden, Schoonpand is gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten tapijten. Schoonpand hanteert zeer realistische prijzen waardoor het ook interessant kant zijn voor particulieren om hun tapijt te laten reinigen bij Schoonpand. Tevens krijgt men altijd garantie op de werkzaamheden en is het tapijt binnen 1 uur alweer beloopbaar. Kortom, voor tapijtreiniging in Amsterdam kiest u voor Schoonpand.

Bezoek de website voor meer informatie : https://schoonpand.nl/vloeronderhoud/tapijt-reinigen-amsterdam/