Samen in Zaken
Image default
Marketing

Shoppable video

Marketing ontwikkelt zich razendsnel, zeker als je kijkt naar digitale en online marketing. Je komt niet meer weg met flitsende posters vandaag de dag. Video is het medium om je doelgroep te bereiken, ongeacht welke doelgroep dit precies is. Natuurlijk zal een jongere doelgroep er meer mee kunnen dan een doelgroep van mensen in een bejaardenhuis, maar met alle ontwikkelingen is video toch het meest interessant voor iedereen, het geeft de meeste prikkels. En een nieuwe toevoeging daarin is de shoppable video. Dat wil zeggen dat je in de video aankopen kunt doen. 

 

Voor wie is een shoppable video?

Je maakt een shoppable video natuurlijk voor de consument. Maar het is vooral bedoeld voor bedrijven die een product aanbieden. Als jij een bedrijf bent of hebt in de dienstverlening, dan is een shoppable video niet zo interessant. Je kunt namelijk lastig je diensten verkopen via een shoppable video. Producten daarentegen kunnen direct in de video gekocht worden. Dus wie schoenen, tassen, kleren, of juist pannen, witgoed of elektronica, verkoopt, kan baat hebben bij een shoppable video. Het formaat maakt niet uit, je hebt eigenlijk een soort webshop in je video verwerkt. 

 

Waarom een shoppable video?

Maar waarom? Je maakt het je consument een stuk gemakkelijker. Er zijn natuurlijk mogelijkheden om links toe te voegen aan een video middels een pop-up of iets dergelijks. Dat kan ook, maar dan is er toch een drempel om naar je webshop te gaan. Met een shoppable video sla je die stap over. Iemand die de video kijkt kan in de video direct een aankoop doen. Je hoeft dus niet eerst in een webshop te zoeken naar wat je net hebt gezien of een link aan te klikken naar het product in de webshop. En je hoeft het platform dat je gebruikt dan ook niet te verlaten om een aankoop te doen. 

 

Waar kun je een shoppable video inzetten?

Een shoppable video kun je niet één keer maken en dan posten op verschillende platformen en kanalen. Je zal er per platform mee moeten werken. Instagram is een voorbeeld van een platform waar shoppable video’s mogelijk zijn.