Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Samen worden we groen

Je kunt er van vinden wat je wil, maar het milieu is belangrijk. Dat is een feit. Gelukkig openen de ogen van steeds meer Nederlands. Ook in onze buurlanden lijken ze langzaam wakker te worden. Wij mogen met z’n alle blij zijn dat deze mensen er zoveel om geven, want dit doet lang niet iedereen. Sinds kort is het wettelijk gezien een beetje verplicht om je afval thuis voor het grootste deel te scheiden. Waar eerst alles in een en dezelfde container werd gegooid, moet je nu even nadenken.

Waarom we dit doen? We makken het voor recyclers heel wat eenvoudiger. Zij hoeven niet meer tussen het restafval te kijken en kunnen direct beginnen met het echte werk. Jij kunt hier heel eenvoudig bij helpen door gewoon wat bewuster te zijn. Op je werk bijvoorbeeld ook. Al het mkb afval hoort netjes in een mkb container. Als jouw bedrijf zo’n mkb container nog niet heeft wordt het de hoogte tijd!

 

Milieubewust denken begint al vóór je iets koopt

 

Is het je wel eens opgevallen dat supermarkten en andere winkels steeds meer wegsturen van de veel te dikke verpakking van karton én plastic? Steeds vaker zie je producten die gewoon los in de schappen liggen om zo de algemene materiaalverspilling te drukken. Zet als reminder op je boodschappenlijstje dat jij hier ook op gaat letten de volgende keer.

Maak van afval scheiden een spelletje!

 

Dit is echt een hele goede tip, zeker voor iedereen die op kantoor werkt (maar ook thuis is het toe te passen). Zorg dat er tenminste één prullenbak in iedere kantoorruimte staat. Maak je collega’s er bewust van dat jullie het afval als enigszins scheiden door het in de goede bak te doen. Je zou er zelf eens puntensysteem met beloning aan kunnen hangen. Zo wordt recyclen leuk voor iedereen.

Als we dit samen doen wordt Nederland en de planeet Aarde een prettigere plek om te leven!