Samen in Zaken
Architectuur

Riet in en op je huis

Riet is een erg veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt bij het maken van veel producten. Twee hele bekende voorbeelden zijn de rieten mandjes en natuurlijk de rieten stoelen. Men gebruikt al eeuwenlang riet in de vervaardiging van stoelen. Vroeger werden rieten stoelen gemaakt omdat ze erg duurzaam zijn en omdat riet op een makkelijke manier erg goedkoop te krijgen is. Doordat men het riet weefde konden ze vrij stevige materialen maken, het gaat dan niet enkel om manden en stoelen maar ook om omheiningen en daken. Er zijn dus voldoende redenen om het gebruik van riet populair te maken.

 

Vandaag de dag worden er nog steeds heel veel producten van riet gemaakt, daarnaast wordt er wel steeds vaker gebruik gemaakt van een kunststof dat zo gemaakt is zodat het heel erg op riet lijkt. Rieten stoelen zijn tegenwoordig nog steeds heel populair en ook zijn er dus veel verschillende woonaccessoires in riet te krijgen. Denk hierbij aan manden, dozen of een poef. Het is niet meer zo populair om de redenen die ze vroeger hadden, tegenwoordig gaat het meer om esthetische redenen.

 

Iets wat op het gebied van riet ook steeds populairder wordt is een rieten kap op het huis in plaats van dakpannen. Een rieten dak is heel erg duurzaam en het geeft daarnaast de woning ook een unieke uitstraling. De rieten daken vandaag de dag zijn echt van hele hoge kwaliteit en gaan gemakkelijk ongeveer dertig jaar mee. Ze moeten dan natuurlijk wel regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden door een specialist. Laat dit altijd door een erkend rietdekker doen.


Een rieten kap geeft je woning een uitstraling die je normaal nooit zou kunnen bereiken met bijvoorbeeld dakpannen. Het heeft verder ook erg leuke eigenschappen, het verandert namelijk van kleur wanneer het regent en wanneer het ouder wordt. Je hebt natuurlijk ook mensen die niet hun gehele dak van riet willen hebben, dat hoeft natuurlijk ook niet. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld enkel de veranda te doen.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.rietwerk.nl/