Samen in Zaken
Bedrijven

RI&E laten opstellen voor uw bedrijf door HMPA

RI&E voor uw bedrijf

Als ondernemer loopt u risico’s, dat weet u ongetwijfeld. Om de veiligheid voor uw afnemers en medewerkers te garanderen kunt u een RI&E opstellen. HMPA brengt voor u de risico’s in kaart waarmee u te maken heeft tijdens het werken met de machines en apparaten binnen uw onderneming.

RI&E laten opstellen door HMPA

Als u een RI&E laat opstellen door HMPA wordt er rekening gehouden met de gevaren die zich voor kunnen doen als u of uw werknemers met machines werken. De grootte van de gevaren, de kans hier op en de ernst van de verwonding wordt gecombineerd tot een risicoscore. Op basis van die score wordt een rapport uitgebracht en wordt een vereist beveiligingsniveau vermeldt. Dit rapport wordt vergeleken met de beveiligingsmaatregelen die al aanwezig zijn en op die manier krijgt u een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen.

Wanneer u een RI&E aanvraagt verkleint u de kans op risico’s aanzienlijk. Bij deze risico’s moet u denken aan ongevallen met machines, een medewerker die gevaarlijke stoffen binnen krijgt tijdens het werk of het uitvallen van een persoon door werkomstandigheden. Met dit RI&E weet u wat u moet doen in dergelijke situaties en brengt het de goede naam van uw bedrijf niet in gevaar.

Overige diensten van HMPA

Bij HMPA kunt u terecht met al uw vragen en opmerkingen over de veiligheid binnen uw bedrijf. HMPA stimuleert de ontwikkeling van de digitale branche RI&E. Dit doen ze door gratis tools beschikbaar te stellen voor verschillende branches. Naast RI&E kunt u bij HMPA ook terecht voor de volgende zaken:

  • risicobeoordeling
  • ce-markering
  • machineveiligheid
  • productveiligheid
  • arbeidsveiligheid
  • explosieveiligheid

Hoe vraagt u de RI&E aan?

Het aanvragen en opstellen van een RI&E voor uw bedrijf kunt u heel gemakkelijk zelf doen. Op de website van HMPA staat alle informatie die u nodig hebt bij het opstellen van een RI&E. Deze informatie kunt u als leidraad gebruiken om alle stappen zelf uit te voeren, zo hebt u alle benodigde zaken snel op orde.

Heeft u verder nog vragen over het opstellen van een RI&E door HMPA? U kunt ten alle tijden contact opnemen door het contactformulier in te vullen. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie! HMPA staat u graag te woord. Wilt u gelijk een offerte aanvragen? Ook dat is mogelijk!

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.hmpa.nl/ri-en-e-opstellen-voor-uw-bedrijf/