Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Professionele LED verlichting

Led Design Holland is een betrouwbare specialist op het gebied van professionele LED verlichting voor bedrijven. Van kantoorverlichting tot werkplaatsverlichting.  Aanvullend heeft deze firma ervaring met het installeren van leds in winkels, showrooms, kantoren en gezamenlijke ruimtes van VvE’s. Om er zeker van te zijn dat u die ene lamp of dat ene led-product vindt dat u nodig heeft, wordt een lichtplan op maat gemaakt. De geadviseerde leds worden tegen concurrerende prijzen ingekocht bij een groothandel en vervolgens vakkundig geïnstalleerd. Light Emitting Diode armaturen zijn er in vele soorten en maten:

  • wandlampen;
  • inbouwspots;
  • panelen;
  • railspots;
  • strips;
  • opbouwspots;
  • hanglampen;
  • plafondlampen;
  • tafellampen;
  • vloerlampen.

Aanvullende benodigdheden kan LED specialist LED Design Holland erbij leveren. Denkt u aan rails voor spots, dimmers en noodverlichting.

Noodlampen zijn verplicht voor ruimtes waar veel mensen aanwezig zijn. We noemen winkels, showrooms, kantorenpanden. Laten we ziekenhuizen, hotels en studentenhuizen niet vergeten. Noodarmaturen gaan vanzelf aan als de elektriciteit uitvalt. Een noodlamp is aangesloten op het reguliere stroomnet en heeft daarnaast een batterij of noodstroomvoeding. De verplichting van dit soort lampen staat in het Bouwbesluit. Het besluit bevat voorschriften voor de staat van gebouwen, voor bouwprocessen van nieuwe panden en voor het in gebruik nemen van woningen, winkels, kantoren et cetera. Het gaat om richtlijnen op het gebied van bruikbaarheid, gezondheid, energiezuinigheid, milieu en veiligheid.

Een aparte groep noodlampen is die bedoeld voor wegtunnelbuizen. De verlichting moet in de buizen hangen omwille van de verkeersveiligheid. Stel de tunnel raakt geblokkeerd door een ongeluk of de tunnel komt door brand vol rook te staan. Automobilisten moeten dan zo snel en veilig mogelijk de tunnelbuis kunnen verlaten. Heel specifiek hebben we het hier over noodarmaturen met vluchtwegaanduiding. Het zijn groene bordjes met een witte pijl en een groene figuur in een wit vlak. Ze geven aan in welke richting gelopen moet worden om de tunnel te verlaten. Soms worden de noodbordjes aangevuld met paniekverlichting. Een voorbeeld. In vliegtuigen ziet u op de wandelpaden tussen de rijen met stoelen smalle lichtstroken. De stroken eindigen of krijgen een andere kleur bij de nooduitgangen van het vliegtuig.

Meer over noodverlichting vindt u in de Nederlandse Norm, de NEN.

https://www.leddesignholland.nl/