Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Procurement Transformation: een andere manier van inkopen

Procurement transformation betekent in normaal,niet-bedrijfsvoerend Nederlands: een andere manier van inkopen. Natuurlijk is de volledige omvang daarvan niet zo simpel. Sowieso is inkoop meer dan alleen bekijken en kopen wat je als bedrijf nodig hebt. Het is het grote geheel van alles wat er bij inkoop komt kijken: inkoop, bevoorrading, het bijhouden daarvan en nog veel meer. Maar met vele nieuwe mogelijkheden die de moderne technologie biedt, gaan steeds meer bedrijven daar een andere manier voor zoeken om bij de tijd te blijven. 

Procurement Transformation: wat verandert er eigenlijk?
Procurement transformation is een noodzaak voor veel bedrijven. De laatste jaren wordt er meer en meer via de digitale weg gedaan en geregeld. Oude manieren van werken of simpelweg oudere bestuurssystemen werken dan niet altijd even efficiënt als zou moeten. Dan is het nodig voor een verandering. En er zijn verschillende manieren waarop bedrijven dat aanpakken. Ze huren daar meestal een professional voor in die op veel dingen let. Soms heeft dit niet eens zozeer met echte vernieuwing of verandering te maken, maar kan het ook vertrouwde dingen opnieuw onder de aandacht brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cyberbeveiliging. 

Procurement transformation: wat wordt er zoal gedaan?

Procurement transformation kan op allerlei manieren. Digitalisatie heeft een belangrijk aandeel in dit proces. Het optimaliseren van de digitale manier van werken is daarbij wel het belangrijkste. Doet een bedrijf dat niet, dan loopt het vroeg of laat flinke opbrengsten mis.  Je kan onder andere eens kijken hoe je je data hebt verzameld en hoe die worden geanalyseerd. Als er software beschikbaar is die dat makkelijk kan ordenen, bespaart dat veel tijd en moeite. Het kan zelfs voor een flinke bezuiniging zorgen. Als meer met digitaal kan worden gedaan, is een bedrijf stukken minder aan personeelskosten kwijt.

Procurement transformation als investering
Wat betreft tijd en geld is procurement transformation even een investering, omdat de manier van werken en bepaalde middelen waarmee wordt gewerkt, zullen op de schop moeten. Maar naar verloop van tijd betaalt zich dat altijd terug en kan het bedrijf weer voor lange tijd mee met de moderne bedrijfsvoering.