Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Plak of click PVC? Ontdek de voordelen

Plak of click PVC? Ontdek de voordelen

Eindelijk heb je de keuze kunnen maken: een PVC vloer. Een PVC verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Wij kunnen ons voorstellen dat niet alle eigenschappen duidelijk zijn voor jou. Tegenwoordig krijg je de keuze tussen plak of click PVC. Wij helpen jou graag bij het maken van deze keuze. Lees snel verder en ontdek de verschillen tussen een plak en click PVC vloer voor jouw woning. 

 

Voordelen van een PVC plak vloer

Bij het plaatsen van een PVC plak vloer mag er geen oneffenheden of eventuele hoogteverschillen aanwezig zijn. Deze verschillen ga je namelijk terugzien in de vloer. De ondergrond moet geheel vlak zijn. Denk aan een dun papiertje, als je hier iets onderlegt, dan zie je dat door het blaadje heen. Zo werkt het simpelweg ook bij een PVC plak vloer. Indien de ondergrond niet vlak is, raden wij jou aan om de vloer te laten egaliseren. Het egaliseren kan worden uitgevoerd door een vakspecialist. 

Bij het leggen van een PVC plak vloer, raden wij jou aan om een vakspecialist in te schakelen. Bij het verlijmen van een PVC vloer haal je het hoogste rendement uit de vloerverwarming. Als jij gebruik wilt maken van vloerverwarming, houd dan rekening met het lijmsoorten. De meeste lijmsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Een aantal lijmsoorten zullen bij hete temperaturen gaan oplossen. De PVC vloer wordt door een vakspecialist uiterst strak op de vloer gelijmd. Het PVC materiaal van de vloer is vrij dun. Door deze twee eigenschappen is vloerverwarming ideaal bij een PVC vloer. 

Er hoeven geen plinten te worden gebruikt bij een plak PVC vloer. Indien jij graag plinten in de woning wilt, dan kan dat zeker. Bij het plak PVC wordt er vaak gekozen om de randen af te kitten. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van plinten, dan creëer je een moderne en strakke uitstraling in de woning. De vloer en haar muren lopen namelijk naadloos in elkaar over. Prachtig toch? 

 

Voordelen van click PVC vloer 

Bij het leggen van een PVC plak vloer, adviseren wij op gebruik te maken van een vakspecialist. Bij het leggen van een click PVC vloer is geen vakspecialist nodig. Het leggen van een click PVC vloer doe je gemakkelijk zelf. De verbinding van deze vloer is vergelijkbaar met laminaat. Er wordt gebruik gemaakt van een ondervloer. Wanneer er sprake is van een ondervloer, dan hoeft men de vloer vaak niet te egaliseren. Bij grote hoogteverschillen of dergelijke beschadigingen, kan er altijd voor gekozen worden om de vloer te egaliseren.

De click PVC vloer wordt gelegd door middel van een klikverbinding. Ondanks de klikverbinding blijft de vloer 100% waterbestendig. Er ontstaan geen naden tussen de vloeren. Daarnaast is de click PVC vloer ook uitermate geschikte voor vloerverwarming. 

https://stilefloors.nl/