Samen in Zaken
Particuliere dienstverlening

Persoonlijke, vertrouwelijke zorg bij abortus

Globaal gesproken zijn er drie mogelijkheden als je zwanger bent. Je meldt je bij de huisarts of een verloskundige om je te laten begeleiden tijdens de zwangerschap. Ben je ongewenst in verwachting dan kun je kiezen voor afstand ter adoptie of pleegouderzorg. Je kunt ook de keuze maken het kindje niet te krijgen. In het laatste geval kan Bloemenhove je helpen.

Hulp als je ongewenst zwanger bent

Bloemenhove staat als abortuskliniek bekend vanwege gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschappen tot 22 weken. Daarnaast geven we informatie en advies op het gebied van anticonceptie. Als jij je bij ons aanmeldt, staat er een professioneel team van vrouwelijke dokters en verpleegkundigen voor je klaar. Wij beschikken over de verplichte vergunning voor abortussen. We zijn lid van de NVZ: de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Om een afspraak te maken kun je bellen met telefoonnummer +31 (0)23 528 98 90. In de regel zijn er bij ons geen wachtlijsten. De behandelingen vinden altijd op een doordeweekse dag plaats, van dinsdag tot en met vrijdag.  Een overnachting is niet nodig.

5 dagen bedenktijd

Ben je ongewenst zwanger en heb je besloten tot een zwangerschapsonderbreking, dan gelden er vijf dagen bedenktijd. Dit is bij wet bepaald. De vijf dagen gaan in nadat je met je arts over een abortus hebt gesproken. Vanaf dag zes kan de behandeling plaatshebben. Als officieel erkende kliniek vragen we je een verwijsbrief van de gynaecoloog of huisarts mee te nemen. Ben je korter dan zestien dagen over tijd, dan is zo’n brief niet nodig. Er zijn ook gevallen dat het niet gewenst is naar je eigen arts te gaan voor een eerste gesprek. Je bent welkom om dan met een van onze dokters te spreken over de zwangerschapsafbreking. Voor meisjes van 15 jaar of jonger is toestemming van de ouders nodig.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bloemenhove.nl/nl/