Samen in Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement en re-integratie spoor 2

Mensen met een arbeidshandicap hebben soms problemen met het zoeken, vinden en houden van werk. Re-integratie- en outplacementbureaus ondersteunen bij het zoeken van een passende arbeid bij (reguliere) bedrijven. Ook ondersteuning op de werkplek is vaak mogelijk.

Re-integratie- en outplacementbureaus richten zich op begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie. De persoonlijke ontwikkeling helpt mensen te ontdekken en te realiseren wie ze zijn en wat ze uniek maakt. De loopbaanoriëntatie begeleidt cliënten bij ontdekken wat hun bijdrage is en hoe ze deze vorm kunnen geven in werk.

Dergelijke begeleiding biedt vaak helderheid over iemands wensen en mogelijkheden, kwaliteiten en valkuilen, drijfveren en passies en dromen en verlangens.

Bij Outplacementbureau Werkcontact is het mogelijk een loopbaanheroriëntatie traject te volgen in combinatie met outplacement. Op die manier krijgt de deelnemer niet alleen helderheid over zijn drijfveren en mogelijkheden, maar kan hier middels outplacement ook concreet invulling aan worden gegeven.

Werkcontact is inmiddels uitgegroeid tot een outplacementbureaus met een aantal enthousiaste medewerkers. Naast outplacement verzorgt het bureau ook capaciteitenonderzoeken, trainingen Arbeidsmarktoriëntatie, spoor 2 trajecten, trainingen Persoonlijke Effectiviteit en sollicitatietrainingen.

Een traject start met een intakegesprek waarbij de verschillende aspecten en de vraagstelling zullen worden besproken. Ook wordt bekeken welke coach het beste bij de gecoachte past.

De coaches en trainers van Werkcontact zijn ervaren HR-specialisten en hebben hun ervaring in het bedrijfsleven opgedaan op management en directie niveau en zijn zeer ter zake kundig in het begeleiden van mensen.

Een coachingtraject duurt 2 tot 9 maanden en de kosten van outplacement bedragen tussen de 1500 Euro en 5000 Euro.

Spoor 2 re-integratie

Werkgevers kunnen zich veel tijd, moeite en kosten besparen door een specialist in te schakelen wanneer een medewerker is uitgevallen voor zijn werk. Werkcontact is gespecialiseerd in het re-integreren van arbeidsgehandicapte werknemers in het eigen bedrijf of in een ander bedrijf. Daarbij staan kwaliteit en een persoonlijke benadering voorop.

Werkcontact komt bij voorkeur in actie in een zo vroeg mogelijk stadium. Dit kan als de bedrijfsarts heeft geconstateerd dat uw werknemer dusdanig arbeidsongeschikt is dat terugkeer naar de eigen functie binnen korte tijd niet te verwachten is.

Een goed moment voor interventie is de 13e week van de arbeidsongeschiktheid, omdat de werkgever dan verplicht is via de bedrijfsarts een plaatsingsplan aan het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers- verzekeringen) voor te leggen.

Maar actie nemen kan ook eerder. Bijvoorbeeld wanneer een zieke werknemer al een hoog ziekteverzuim heeft en langdurig dreigt te gaan uitvallen.

https://www.spoor2reintegratiespecialist.nl