Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Mobiele apps en games uitschakelen in het Google Ads Display Netwerk

In september 2018 heeft Google de volgorde gewijzigd waarin de weergave van advertenties in mobiele applicaties en games in het Google Ads-weergavegebied is uitgeschakeld. In het materiaal zullen we u vertellen hoe u deze sites op de juiste manier kunt uitschakelen.

Waarom mobiele apps en games uitschakelen?

De kwaliteit van het verkeer voor een advertentie in het Google Display Netwerk is rechtstreeks afhankelijk van de site waarop de advertentie wordt weergegeven. Adverteren in mobiele applicaties en op spelsites leidt vaak tot een toename van verkeer van lage kwaliteit en een aanslag op het budget, dus het is logisch om de weergave van advertenties op deze sites uit te schakelen.

Hoe deze sites eerder waren losgekoppeld

De categorieën “Games” en “Mobiele GMob-applicaties” werden uitgesloten.

Uitgesloten mobiele advertentieservers adsenseformobileapps.com en appspot.com.

Het onderwerp “Games” is uitgesloten.

Google heeft de optie verwijderd om de categorieën “Games”, “GMob Mobile Apps” en mobiele advertentieservers uit te sluiten. De optie om het thema “Games” uit te sluiten blijft bestaan, maar garandeert niet dat er geen advertenties op spelsites zullen verschijnen. Dit is een optionele functie.

Hoe u mobiele apps en games nu kunt uitschakelen

Methode 1

Maak een lijst met uitgesloten plaatsingen met alle mobiele app-categorieën. Voeg het toe aan de display-campagnes van Google Ads waarvoor u vertoningen in mobiele applicaties wilt uitschakelen.

Methode 2

Schakel de weergave van advertenties in mobiele applicaties uit via Adwords Editor. Ga hiervoor naar “Beheer”. Ga in het gedeelte Trefwoorden en targeting naar Mobiele-app-categorieën, Uitgesloten criteria. Voeg uitgesloten categorieën voor mobiele apps toe op campagneniveau en sluit de categorie Alle apps voor mobiele apps uit.

Gevolgtrekking

Bekijk de statistieken in het plaatsingsrapport voordat u vertoningen voor specifieke advertentieruimten uitschakelt. Als advertenties in mobiele apps en games geen conversies genereren, sluit u deze platforms uit. Op deze manier kunt u uw advertentiebudget besparen.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

digital marketing services company

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html