Samen in Zaken
Image default
Mode en Kleding

Mason Garments: Betaalbare designerschoenen

In een tijdperk waarin massaproductie de norm is, wordt het steeds lastiger om echt ambachtelijke producten te vinden. Als je met zorg gemaakte schoenen wil kopen, dan kom je al uit bij echte designermerken. Natuurlijk zijn er heel veel te gekke designermerken die stuk voor stuk prachtige schoenen afleveren. Helaas hangt daar ook vaak een flink prijskaartje aan, dat veel mensen niet kunnen betalen. Gelukkig zijn er ook designers die daarover nadenken en proberen schoenenfanaten met een minder grote portemonnee tegemoet te komen. Een van die ontwerpers is Rendi Aditia, de Nederlandse oprichter van het schoenenmerk Mason Garments. Het merk ontstond in 2012, nadat Aditia lange tijd heeft besteed aan ontwerpen en partners vinden. Het idee voor Mason Garments ontstond echter al veel eerder, namelijk toen hij als jonge jongen in de jaren 90 zag hoe zijn moeder en oudere broer luxe merkkleding droegen. Hij wilde dat ook en dat is toen hij begon te dromen over zijn eigen schoenenlijn.

Productie van de schoenen

Mason Garments schoenen zijn echte luxe designerschoenen. Ze worden gemaakt van het beste kalfsleer, in een van de beste fabrieken van Italië. Voor de pasvorm van de schoenen wordt de speciale ‘Sacchetto’ manier gebruikt. Dat betekent dat de binnenzool en de voering aan de bovenkant vastgemaakt worden, waardoor de schoen als het ware een soort flexibele handschoen is, waar de voet precies inglijdt. Hierdoor zijn schoenen van Mason Garments heel comfortabel.

Stijlvolle en comfortabele schoenen

De collectie bestaat uit Mason Garments dames– en herenschoenen, waarvan de meesten slechts in kleine oplage worden geproduceerd. Hierdoor zijn de schoenen niet alleen supergaaf, maar ook nog eens exclusief. Over het algemeen is het uiterlijk van Mason Garments schoenen heel minimalistisch. De schoenen voor heren hebben vaak wel een opvallende en groffe zool, wat de schoenen toch onderscheidt van andere merken. Ook zijn de herenschoenen heel sportief en komen ze voornamelijk in neutrale kleuren. De damesschoen zijn ook heel neutraal. De kleuren zwart en wit worden het meest gebruikt. Voor de damesmodellen wordt er iets meer gedaan om de schoenen uniek en speciaal te maken. Zo worden de schoenen bijvoorbeeld afgewerkt met fijne details, zoals subtiele branding, verfijnde stiksels en ton-sur-ton eyelets. Er zijn zelfs modellen waarvan de binnenkant versierd is met bloemenprint. Populaire modellen van de damesmodellen zijn de Tia, Genova, Firenze en Torino. Zowel de dames- als herenschoenen kun je volgens de ontwerper het beste combineren met een minimalistische outfit, zoals een simpele jeans, effen T-shirt en eventueel een jasje. Zo komen de unieke schoenen het best tot hun recht.