Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met de baby slaapzak

Je gezin slaapdoel bereiken kan lastig zijn en er zijn veel producten op de markt die je beloven dat ze je zullen helpen om goed te slapen met je baby! Babyslaapzakken zijn een van die producten die precies dat kunnen doen. De meeste ouders dromen van een veilige en rustige slaap voor hun baby. Het is mogelijk om dit te bereiken met het gebruik van een babyslaapzak. Het is een super hulpmiddel voor baby’s, maar we zijn vaak in de war over wat het is, wanneer het gebruikt moet worden en waarom we er een zouden moeten gebruiken!

Wat is een babyslaapzak?

Deze slaapzak is eigenlijk een draagbare deken voor je baby. Het ontwerp varieert van merk tot merk, maar uiteindelijk heeft jouw baby een deken rond zijn benen en bovenlichaam die het hoofdje niet bedekt. Bij Koeka vind je verschillende modellen slaapzakken. Het kan aan de voorkant dichtgeritst worden of aan de onderkant en zijkanten en aan de bovenkant vastgeklikt worden!

 

Wanneer beginnen met het gebruik van een slaapzak?

Ik raad het gebruik van een swaddle aan tot ongeveer 8-12 weken. Een swaddle is een heerlijk slaapmiddel dat je baby lekker knus houdt, maar ook helpt om de Moro-reflex tegen te gaan. Deze reflex treedt op bij een baby als hij op het punt staat in slaap te vallen. Het lijkt op een schrikreactie en de baby heeft het gevoel dat hij valt. Dit kan natuurlijk de slaap verstoren en dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het inbakeren!

Vijf redenen om slaapzak baby’s te gebruiken

Veilig slapen

Experts raden aan om geen los beddengoed of dekens te gebruiken in de slaapomgeving van een baby. De babyslaapzak verwijdert effectief een mogelijk risico op SIDs dat gepaard gaat met het gebruik van losse dekens – zelfs cellulaire dekens. Los beddengoed kan gemakkelijk het gezicht van jouw baby bedekken, wat kan leiden tot verstikking of herademing van kooldioxide. 

Ze houden de baby warm en behaaglijk

Heel vaak merk ik dat ouders zich zorgen maken over hun baby die het ’s nachts koud heeft. Een babyslaapzak helpt om die twijfel weg te nemen. In feite blijft de draagbare deken bij je baby als hij beweegt en het risico dat hij eraf wordt geschopt of dat hij het koud krijgt, is weggenomen.

Er zijn verschillende tog-slaapzakken verkrijgbaar van verschillende merken, zodat je een gewicht kunt kiezen dat past bij het weer dat je op dat moment ervaart. Helpt om dingen mooi en geregeld te houden

Belangrijk onderdeel van een bedtijd routine

Onthoud dat consistentie de sleutel is als het gaat om het helpen van een baby om de slaap doelen van het gezin te bereiken. Door een slaapzakje in hun slaapritueel op te nemen, geef je ze een opstapje dat ze zullen herkennen en dat hen het signaal geeft dat het slapen eraan komt.

Ze kunnen een baby helpen om de hele nacht door te slapen

Om alle hierboven genoemde redenen! Ze zijn een groot veilig slaapvakje. Ze helpen je baby op de juiste temperatuur te houden. Ze helpen om ’s nachts lekker door te slapen en ze kunnen een belangrijk onderdeel vormen van een bedtijd routine.

Als aan al deze belangrijke voorwaarden is voldaan, heeft je baby minder kans om zich te verzetten tegen de slaap en slaapt hij comfortabeler en komt hij dichter bij het doorslapen en het bereiken van de slaap doelstellingen voor het hele gezin.

 

https://www.duurzamebedrijfsvoeringrijk.nl/babyslaapzak-lekker-veilig-en-warm/