Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Je oude trap vernieuwen

Een trap is zo’n gedeelte in het huis dat meestal niet opvalt totdat het begint te verslijten. Als de trap eenmaal begint te verslijten dan is het ook een doorn in het oog. Hoogste tijd voor een nieuwe trap dus. Maar geef je de trap een nieuwe laag verf? Bekleed je hem met vloerbedekking? Of verwijder je hem helemaal en kies je een compleet nieuwe trap? Er zijn zoveel keuzes dat je al snel opzoek gaat naar een trappenfabriek voor hulp.

 

Je trap een update geven

Niet elke trap hoeft meteen te worden verwijderd. Is je trap gewoon een beetje afgesleten? Zonder dat hij kraakt of flinke beschadigingen vertoont? Dan kun je hem prima een kleine update geven. Een houten trap kun je makkelijk een lik verf geven. Schuur de trap op en kies een speciale trap verf. Omdat een trap intensief wordt gebruikt is speciale trap verf erg belangrijk. Het voordeel hieraan is dat je het zelf kunt doen en het dus veel kosten bespaart. Vind je alleen hout niet prettig omdat dit te glad is? Dan kun je er trapmatten of antislip regels op kleven. Heb je liever een zachte trap die lekker bekleed is met vloerbedekking? Dit kan ook prima over je oude versleten trap heen. Dit is alleen vaak niet zelf te doen. Je zult dus een trappenfabriek of een vloerbekleder moeten inhuren. Het voordeel is natuurlijk wel dat dit snel af is. Tot slot kun je nog je trap bekleden met trap overzetters. Ook dit is moeilijk zelf te doen. Het is dus weer een slimme zet om een trappenfabriek in te schakelen.

 

Een hele nieuwe trap

Een nieuwe trap plaatsen is echt maar in een paar gevallen nodig. Kraakt de trap te erg en is dit niet meer uit te houden? Dan is een nieuwe trap een goed idee. Maar ook als je niet meer tevreden bent over de vorm van de trap dan zal je een nieuwe moeten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als de trap te veel ruimte inneemt. In dit geval kun je wederom het beste naar een trappenfabriek. Zij kunnen met jou samen kijken welke trap het beste in je interieur past. Je kunt de trap daarbij geheel op maat laten maken. Je kunt de materialen en de kleur uitkiezen, eventueel verlichting toevoegen en zelfs een bijpassende trapleuning kiezen. Voor het beste resultaat is de hulp van een trappenfabriek dus zeker aangeraden.

https://veijertrappen.nl/fabriek/