Samen in Zaken
Image default
Mode en Kleding

In 3 stappen naar je eerste BH

In 3 stappen naar je eerste BH

Wanneer je een dochter hebt, dan zal je er vroeg of laat aan moeten geloven dat ze beginnen te puberen. Net zoals jongens, zullen ook meisjes de nodige trekjes krijgen en veranderen qua gedrag. Waar jongens vaak de baard in de keel krijgen, zijn er bij meisjes een stuk meer lichamelijke verandering die zich zullen aandienen wanneer het zover is. Eén van deze zaken is het vormen van borsten. Meestal zal dit beginnen zo tussen hun 11e en 13e levensjaar. Vaak begint het met wat opgezwollen klieren, waar eigenlijk nog weinig tot niets tegen te doen is als het gaat om het uitzoeken van een geschikte bh, maar zal al snel verder groeien tot een volwaardige cupmaat. Om ervoor te zorgen dat je dochter zich vrouwelijk voelt en zich een stuk zelfverzekerder voelt, is het belangrijk dat je samen op zoek gaat naar een eerste bh. Hoe je dit doet, vertellen we je in 3 stappen.

De juiste maat

Waar je normaliter begint met de cupmaat berekenen, is dat in dit geval niet aan de orde. In het begin zal de borstvorming namelijk minimaal zijn, waardoor het belangrijker is dat er weinig tot niets zichtbaar is wanneer ze een strak shirt draagt. Niets is er namelijk vervelender dan wanneer je dochter zich onzeker voelt omdat ze op school wordt aangekeken of zelfs wordt gepest. De eerste bh zal daarom vooral bedekkend zijn en is een cupmaat nog niet aan de orde. 

Laat je dochter niet alleen gaan

Is het tijd voor je dochter om haar eerste bh te gaan aanschaffen, dan is het leuk om dit samen te doen. Het is immers toch een mijlpaal in het leven van zowel ouder als kind. Een nieuwe fase van het leven is aangebroken en dit mag niet zomaar voorbijgaan zonder dat hier bij stil wordt gestaan. Ga dus samen de stad in en maak er een gezellige dag van. Even heerlijk lunchen op het terras hoort hier natuurlijk ook bij! Zo geef je je dochter niet alleen het zelfvertrouwen wat ze nodig heeft, maar versterk je ook de band tussen moeder en dochter. Het uitzoeken van een eerst bh is immers iets anders, dan wanneer jij naar de winkel gaan voor een anita care bh!

Blijf erover praten

Vooral in de eerste maanden is het allemaal ontzettend spannend. De kans dat je dochter namelijk andere meiden ziet de al hele anders bh’s dragen, zoals bijvoorbeeld een push up freya bh, is het goed uit te leggen dat dit een kwestie van tijd is. Je hebt er namelijk geen invloed op wanneer jouw dochter hier ook aan toe is. Door dit continue te bespreken, zorg je ervoor dat je dochter zich niet onzeker hoeft te voelen.