Samen in Zaken
Image default
Particuliere dienstverlening

Hoe zich te ontdoen van Boerenzwaluwen

Boerenzwaluwen zijn een plaagvogel die de neiging heeft om zich in menselijke woningen te nestelen, zoals schuren. Het kunnen mooie vogels zijn, maar als een plaag willen de meeste mensen niet dat ze rondvliegen en nesten bouwen. In dit artikel worden enkele manieren besproken om boerenzwaluwen kwijt te raken.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom boerenzwaluwen zich op uw terrein verzamelen: nestelen en voedsel. Als je van deze aantrekkers af kunt komen, zullen boerenzwaluwen gedwongen worden ergens anders heen te gaan om nesten en voedsel te vinden.

Het laten verwijderen van de broedplaatsen

Het verwijderen van broedplaatsen is de eerste stap naar het verwijderen van boerenzwaluwen. Dit kan met vogelgaas. Plaats vogelnetten rond locaties waar zwaluwen nesten zouden bouwen, zoals spleten of spanten. Vogelnetten kunnen worden gekocht bij een ijzerhandel of u kunt een bedrijf zoals zonnepanelen vogelvrij inhuren om het voor u te installeren. Voorkomen dat boerenzwaluwen nesten bouwen, is essentieel om ze buiten je eigendom te houden en de schade die ze veroorzaken te voorkomen.

Een andere manier om boerenzwaluwen te voorkomen van nesten is het aanpassen van gebouwen. Boerenzwaluwen hebben de neiging om nesten te bouwen in spanten en andere spleten. Als je richels of risicovolle bouwgebieden kunt aanpassen om nesten te ontmoedigen, zullen ze gedwongen worden ergens anders heen te gaan.

De tweede belangrijkste reden waarom boerenzwaluwen rond uw eigendom zijn, is voedsel. Deze vogels eten voornamelijk vliegende insecten en vangen ze tijdens het vliegen in hun mond. Je kunt de populatie boerenzwaluwen beheersen door de populatie insecten om hen heen te beheersen. Weg met de insecten en voorkom dat ze terugkomen, en de boerenzwaluwen zullen ook ergens anders moeten zoeken om hun voedsel te halen.

Zorg ervoor dat u geen mijt- of insectenplaag heeft in uw schuur of waar de zwaluwen zich ook verzamelen, want dit zal ze aantrekken en het moeilijker maken om ze kwijt te raken. Zorg dat er geen plassen stilstaand water in de buurt zijn waar insecten in kunnen broeden.

Het afzetten van nestgebieden en het verwijderen van insecten

Twee belangrijke manieren om boerenzwaluwen kwijt te raken. Er zijn ook een paar secundaire methoden.

De eerste is visuele afschrikking. Deze methode omvat vogelverschrikkers, nep-roofdierogen en nepcoyotes. Deze kunnen boerenzwaluwen voor een bepaalde tijd afschrikken, maar moeten vaak worden verplaatst om hun effectiviteit te behouden.

De tweede methode is geluidsafschrikking. Er zijn geluidsmachines die roofdierkreten van boerenzwaluwen uitzenden die de vogels vermijden. Er zijn ook geluidsmachines die ultrasone frequenties uitzenden die de vogels ook liever vermijden.

Het ontmoedigen van nesten, het afsluiten van de voedselvoorziening, het gebruik van vogelverschrikkers en het installeren van geluidsafschrikking zijn allemaal manieren om boerenzwaluwen kwijt te raken. Het kan zijn dat slikafschrikking het beste werkt als deze methoden in combinatie worden gebruikt.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kraaiennest-verwijderen/